Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Skadelige stoffer påvirker hormonene våre daglig.

fytoøstrogener hormoner hormonforstyrrende hormonhermere Oct 12, 2024
 

 

 

 

Alle mennesker i dag påvirkes av hormonforstyrrende stoffer.

 

 

 

Hvordan påvirker disse stoffene livet og helsen vår,

og hva kan vi gjøre for å få en god hormonbalanse?

 

 

 

Hormonubalanser er et symptom, og ikke en sykdom.

 

 

For at vi skal ha en sunn hormonbalanse, er det mange ting som må være på plass:

-Et godt kosthold med riktige og råvarebaserte næringsstoffer. Unngå bla. soyaprodukter som ikke er fermenterte, mat som er næringsfattig, og energidrikker.

-Fravær av kjemikalier og hormonhermere som påvirke rhormonbalansen vår. Kosmetikk, intimhygiene-produkter, plastprodukter, vaskemidler, deodoranter, parfyme, møbelstofffer  og medikamenter.

-Stress og traumer bør behandles, da det påvirker hormonbalansen og mange andre av kroppen funksjoner  i stor grad

-Spise mindre karbohydrater. Sukker, mel og stivelse får blodsukkeret til å stige, og insulin som er et hormon, skilles ut. For mye karbohydrater gir en fattige i cellene som ikke vol ta i mot mer sukker og det fører til insulinresistens som igjen fører til metabolsk syndrom som kan gi fettlever,  diabetes 2, hjerte-og karsykdom.

-Sørge for god leverhelse ved å spise lite karbohydrater,drikke så lite alkohol som mulig, og spise så lite medikamenter som mulig. Leveren har veldig mange oppgaver i kroppen, og er også en rensestasjon som bl.a. fjerner giftstoffer i blodet vårt, omdanner hormoner , lager kolesterol og vitaminer. En god lever, gir et god liv.

 

For at hormonene våre skal kunne fungere, må de også kunne sirkulere i kroppen, og vi må avgifte kroppen for toksiner. Vi må drikke nok vann med uraffinerte mineraler fra havsalt. Vi må ha nok næringsstoffer tilstede, og et fravær av det som forgifter oss og påvirker hormonene våre  utenfra.

 

 

 

Planter som påvirker hormonene våre

 

 

 

Fytoøstrogener er plantestoffer med østrogenlignende hormonvirkning på dyr og mennesker. Planteøstrogener kan kan øke risikoen for brystkreft. Planter kan også inneholde steroider  som kan gi hormoneffekter hos menneskerog andre stoffer som prenylflavonoider, isoflavoner (isoflavonoider) og koumestaner som kan påvirke oss.

 

 

Kjemiske østrogenhermere: hormonhermere/fytoøstrogen/xenoøstrogen 

 

Stoffer som hermer etter det kvinnelige hormonet østrogen og kan lage hormonelle ubalanser i fostre, barn, kvinner og menn.

Disse hormonhermerene finnes i så mye stoffer og matprodukter, at de er har blitt et problem for helsen vår.

 

«Hormonhermere lagres i kroppens fettvev og er vanskelige å avgifte. Når kroppen gjentatte ganger utsettes for disse østrogenforstyrrende stoffene, vil den bygge opp et fettlager der hormonhermerene lagres, og sende et signal til hjernen om at det er nok østrogen, noe som fører til en reduksjon i østrogenproduksjonen og symptomer som tretthet, vektøkning eller hodepine. Kvinner har høyere risiko for brystkreft og endometriose som følge av langtidseksponering for xenoøstrogener, på grunn av sin hormonelle konstitusjon og høyere sammensetning av fettvev."

Akkumuleringen av xenoøstrogenkjemikalier kan være farlig for barn som er under utvikling i  hjerne, nervesystem og reproduktive organer. Studier* har vist at høy eksponering for xenoøstrogener kan føre til tidlig pubertet hos jenter og forstyrre den naturlige funksjonen til deres endokrine system.4»

 _____________________________________________________________________________________

 

 

Menns hormoner og hormonhermere

 

Hos en mann kan hormonhermere* påvirke spermantall og spermkvalitet , og kan være medvirkende i  utvikling kjønnsinkongruens, økte tilfeller av testikkelkreft, lavt testosteron, kan få mindre muskelmasse og mer kvinnelig kroppsfasong. Vi ser også dette tydelig i samfunnet vårt.

Menn kan bli mer feminine*, og utvikle bryster og bli bredere over hoftene.

Lavt testosteron kan ha en sammenheng med metabolsk syndrom, som kan gi insulinresistens, diabetes 2,  og økt fare for hjerte/karsykdom.

 

 

Menns testosteronnivået og fertilitet dropper hvert år

Jeg anbefaler å lese hele artikkelen.

https://www.medichecks.com/blogs/testosterone/why-do-gen-z-and-millennial-men-have-lower-testosterone#the-generational-decline-in-testosterone

"The generational decline in testosterone


The average testosterone level of a 60-year-old man in 1987 was around 17.5nmol/L, according to a 2007 study in Massachusetts [5]. Compare that to a 60-year-old man in 2002 — his testosterone level was closer to 15nmol/L

Based on this, average testosterone levels in men are declining by 1% every year, give or take.  

Research carried out on Finnish and Danish populations has shown the same trend [1,6]. And even more recently, a large-scale study of Israeli men has shown how average testosterone levels have dropped between 2006 and 2019 [7] — by over 10% across almost every age category.  

Of course, we can’t know for certain that 60-year-old millennials and Gen Zers will have lower testosterone levels, at least not for a few decades, but it’s looking very likely.  

What’s concerning is testosterone levels aren’t the only problem. Sperm counts are dropping significantly [8] and some reproductive disorders, like testicular cancer, are on the rise (9). Even men’s grip strength has declined [10]. So, what’s going on? "

_____________________________________________________________________________________

 

Kvinner P-Piller og hormonhermere

 

En kvinne blir utsatt for hormonhermere i langt større grad enn menn, fordi mange allerede fra tenårene går på p-piller. I tillegg bruker mange hormonspiraler/kobberspiraler og kunstige laget østrogen ved overgangsalder.  

P-piller: Inneholder kunstige hormoner/hormonendrende stoffer. Ikke ekte hormoner. Det forårsaker ubalanser i hormonene,og vil være toksiske for kroppen. 

Hormonubalanse og bivirkninger kan være: irritabilitet og emosjonell sårbarhet, mindre sexlyst, livmorkreft, brystkreft, økning i forekomsten av blodpropp, lungeemboli, migrene, hodepine, hjerte/karsykdom, gallestein, økt blodsukker og insulinintoleranse/diabetes 2, depresjon, hjerneslag og hjerteinfarkt, risikoen for å få godartet leversvulst. Legemiddelhåndbok om P-Piller*

 

 

Lege Siri Aabel om P-piller: 

«– P-piller inneholder østrogenhermere og progesteronhermer. Gestagen – på engelsk progestogen, på amerikansk progestin – er ikke det samme som det naturlige hormonet progesteron. Det ligner, og det narrer kroppen til å tro at den har progesteron, sier Aabel.» Skjulte bivirkninger*  

 

Hormonbehandling i overgangsalderen er også kunstige hormonhermere, og vil lage de samme bivirkningen en får ved bruk av P-Piller

«Fytoøstrogen er plantestoff som liknar på østrogen. Soyaprodukt som tofu og miso inneheld mykje fytoøstrogen. Det same gjer bønner, linser, visse frukter og selleri. Du kan òg kjøpe reseptfrie kosttilskot på enkelte apotek og i enkelte helsekostbutikkar. Det er derimot uklart om fytoøstrogen bidreg til å lindre symptoma på overgangsalderen* og om dei kan forårsake dei same problema som hormonbehandling.»

 

 _____________________________________________________________________________________

 

 

Vi blir alle utsatt for mengder av hormonhermere i dagliglivet vårt:

 

Solkrem og luftfriskere: Solkrem har etterhvert blitt et produkt med veldig mye kjemikalier i og stoffer vi ikke vil ha i oss. Solkrem er heller ikke nødvendig. Om en vil bruke det, finnes det flere produkter som er basert på naturlige og sunne ingredienser.

Inneholder Uv-filtre som  kan være både kreftfremkallende og hormonendrende. Benzophenone er mulig kreftfremkallende for mennesker og octocrylene er et hormonendrende stoff som ved nedbrytning endres til benzophenone. Dobbelt farlig mao. Kreftfremkallende stoffer funnet i populære solkremer*.

 

 

Paracet/medikamenter:*

Én hodepinetablett gir like mye hormonforstyrrende stoff som de fleste gravide får inn i kroppen via alle andre kjente kilder til sammen gjennom hele graviditeten og rammer guttefostres testikler. Hodepinetablettenes hormonforstyrrende effekt kan ifølge Leffers være forklaringen på at et stigende antall gutter fødes med misdannelser på kjønnsorganene og at flere og flere menn har dårlig sædkvalitet og blir rammet av testikkelkreft.

Medikamenter er en stor kilde til hormonforstyrrende stoffer, og alt ender opp i miljøet vårt igjen på en eller annen måte.

Gravide bør være forsiktige med paracetamol*, og i Danmark er det en anbefaling at gravide unngår disse.

Paracetamol bør en være forsiktig med av flere årsaker fordi det bidrar til skader på leveren og fettlever. Overforbruk av Paracet er i dag den største årsaken til fettleverever, akutt forgiftning og levertransplantasjoner.

I dag har vi et overveiende karbohydrat basert kosthold. Alt for mye karbohydrater belaster leveren, og kan gi fettlever. Ved å spise Paracet jevnlig i tillegg til å ha fettlever, vil helsen kunne bli veldig dårlig*. Heldigvis kan fettlever reverseres ved å legge om kostholdet ved å fjerne karbohydrater og medikamenter som belaster leveren.Hunt- studiene vier at hver tredje person i dag har fettlever.

Kroppens behov for Karbohydrater ligger på ca 25-30 gram daglig. Resten vil lagres som fett. I dag er 300 gram karbohydrater daglig ikke unormalt. 

 

 

 

Soyaprodukter.

De bør aldri spises, med mindre de er fermenterte.

 

 

Soya: Tradisjonelt er soya fermentert. Det fjerner skadelige stoffer og gjør næringsstoffene tilgjengelige. Ved å la være å gjøre denne prosessen, blir soya et produkt som skader kroppen. Barna* er spesielt utsatt, og spermkvalitet hos menn dropper*.

«Mange plantebaserede produkter er baseret på soja, som indeholder planteøstrogener – stoffer, der ligner det kvindelige kønshormon østrogen. Der er usikkerhed om kort- og langtidsvirkningerne af et højt indtag af disse stoffer i den tidlige barndom og en sundhedsmæssig risiko kan derfor ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i børns kost udskiftes helt med sojabaserede alternativer, vurderer DTU Fødevareinstituttet.»

 

 ____________________________________________________________________________________

 

 

«Hormonhermere skader helse, fruktbarhet og miljø"

 

 

Rachel Carson ga ut boken Silent Spring* i 1962, har det vært stadig mer fokus på miljøgifter som forstyrrer hormonbalansen hos levende organismer, skader fertilitet og forstyrrer kretsløp i naturen.

Hormonhermere er kjemiske stoffer som har utilsiktet effekt på hormonbalansen hos mennesker og dyr. De kalles hormonhermere fordi noen av disse stoffene har en effekt som minner om naturlige hormoner. Hormonforstyrrende stoffer finnes i ulike produkter og som forurensning i mat, luft og vann.

Eksempler på produkter som kan inneholde hormonhermere: maling, plast, tekstiler, leker, rengjøringsmidler, kosmetikk, sjampo, prevensjonsmidler, medisiner og plantevernmidler.»*

 

 

Her kan du lese boka «The silent spring»  vedlagt som PDF, på engelsk om du er interessert i temaet. Boken blir anbefalt som en av de beste på området (fremdeles) og er like høyaktuell. 

 

I Norge har vi en forfatter som er opptatt av de samme temaene og skriver godt om dem, og jeg vil anbefale alle å lese bøkene av forfatteren:

 

 Niels Christian Geelmeyden.

 

 

Bøkene burde vært pensum på undomsskolen og for alle foreldre, og  forteller om innholdet i hva vi spiser, drikker, tar av medikamenter og kler på oss..

«Sannheten i glasset»"Vi tror på leverandørens merking og håper vi blir passet på av myndighetene. Slik er det dessverre ikke alltid. Her får vi vite den viktige sannheten!"

"Sannheten på bordet", "Forfatteren avslører sannheten om giftstoffene vi ikke får vite at maten inneholder. Om næringsinnholdet som avtar uten at vi får kjennskap til det. Om systematisk feilernæring, mishandling og medisinering av dyrene vi spiser. Om skyggesidene ved genmodifisering, pasteurisering, prosessering og emballering".

"PIllebefinnende": Her er kapittelet om P-piller og hormoner veldig interessant for dette bloggstykket, "en grundig, avslørende og bevisstgjørende gjennomgang av legemiddelindustrien og de mest brukte legemidlene i Norge - informasjon vi ikke får hos legen. Forfatteren tar for seg våre vanligste medisiner: Smertestillende, blodtrykksmedisiner, sovepiller, blodfortynnende, kolesterolsenkende, antibiotika, antidepressiva og ADHD-medisiner, p-piller, syredempende (protonpumpehemmere) og potensmidler."

Den nyeste boka som nylig kom ut : "Drepende kledelig", "Historien om våre klær handler dessverre om slaveri, sprøytegiftbruk, titusener av årlige dødsfall, søppelfjell, helseskadelige tilsetningsstoffer og massiv spredning av mikroplast."

Alt dette som Geelmeyden omtaler i bøkene sine, påvirker helsen vår og hormonene våre. I tillegg vil  miljøet påvirkes av at hormonendrende medikamenter kommer ut i naturen og havet og påvirkerandre organismers hormoner og helse.  

 

_____________________________________________________________________________________

 

 

Hormonhermere finnes over alt, og vi bør ha bevissthet rundt det. Spesielt fordi det påvirker fertiliteten vår.

 

 

 

Øl: Humle er hovedingrediensen i øl og er en hormonhermer.*  Litt å tenke på?

 

Parfyme, sjampo og såper: Parfymer er ikke uskyldig godlukt, men inneholder ca 200 ulike stoffer og kjemikalier kroppen vår ikke trenger. - «Mødre som hadde høyere nivåer av to kjemikalier i kroppen under graviditeten - dietylftalat, som er brukt i duft, og tricoslan som er et antibakeritelt middel i noen type såper og tannkrem - hadde døtre som tidligere gikk inn i puberteten, sier Harley til Sky News.»

For tidlig pubertet er en av bivirkningene.*

Hormonhermere i personlig hygieneprodukter*

 

  

Tamponger: 

 

Artikkel fra NRK sier: «Det er ikke noe regelverk for kjemikalier i intimhygiene.*

Det betyr at både hormonforstyrrende og kreftfremkallende stoffer er tillatt i tamponger.» Det er påvist tungmetaller, hormonhermere og andre skadelige stoffer. Tamponger blir ført inn rett på en slimhinne, og stoffer tas opp. Litt å tenke på når potensielt bruk strekker seg over flere tiår.

 

 

Plastemballasje/flasker: 

 

Bpa er et stoff som tilsettes plastprodukter og gjør plasten stiv og gjennomsiktig. BPA brukes blant annet i emballasje for mat og drikke, kosmetikk og medisinsk utstyr. Bra er en hormonhermer men har også flere andre stygge bivirkninger: 

 

«BPA har vært mistenkt for å ha helseskadelige effekter på blant annet nervesystemet, reproduksjonen (fruktbarhet og svangerskap) og adferd. I tillegg er det mulig at stoffet har effekter på overvekt og regulering av blodsukkeret.

Når BPA tas opp fra tarmen, blir det transportert direkte til leveren. Her omdannes det til et mindre farlig stoff som deretter skilles ut i urin. BPA som tas opp via huden, transporteres rundt i kroppen før det går til leveren.»

Kilder til BPA er : Plastflasker, støv kassalapper, kosmetikk medisinsk utstyr og mat og drikke som oppbevares i plastemballasje.

 

Sprøytemidler som Glyphosate/roundup: Glyphosat har hormonendrende egenskaper og bidrar til brystkreft, tarmsykdommer, kreft, Parkinson og autisme. 

 «Nesten fem tiår med omfattende bruk av glyfosatbaserte herbicider har satt menneskers, dyrs og miljøets helse i fare. Kjemikaliet truer 93 prosent av alle truede arter i USA, noe som fører til tap av biologisk mangfold og forstyrrelser i økosystemet (f.eks. jorderosjon og tap av tjenester). Eksponering for GBH kan forårsake spesifikke endringer i mikrobiell tarmsammensetning og trofiske kaskader. I likhet med denne artikkelen finner tidligere studier en sterk sammenheng mellom eksponering for glyfosat og utvikling av ulike helseanomalier, inkludert kreft, Parkinsons sykdom og autisme.»*

Kilder Glyphosat bivirkninger,

Glyphosat hormonhermer,

Glyphosat og brystkreft,

Glyphosat og kvinners fertilitet

 

Tappevann fra krana: Vann fra kranene våre bidrar til at vi alle får hormonhermerene i oss. Fordi alt vann som vi har i jordens økosystem sirkulerer, vil avrenning fra jordbruk, plast i natur og vann, sprøytemidler,

Stoffene vi har i kroppen vår, som havner i kloakken, til sist ende opp i vannet vi drikker. Naturen, fisk, planter og dyr blir også påvirket, slik at vi også får det via maten vår.

 

Vann fra plastflasker:

 «En gruppe tyske forskere  påviste i 2013 hele 24520 potensielt hormonforstyrrende kjemikalier i 18 forskjellige typer plastemballert flaskevann. Mange av stoffene antas blant annet å kunne være kreftfremkallende og virke uheldig på forplantningsevnen.»

 

 

 

Ønsker du å hjelpe kroppen med å kvitte seg med toksiner og avfallsstoffer som hopes opp i kroppen, og få hormonene dine til å fungere slik de skal?

 

https://www.heidiopsanger.no   Abonnement. Lær hvordan her.  Privat FB-medlemsgruppe 

 

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her