Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Selvhjelpsmetoden/ SelfHealersProtocol prinsipper.

antinæringsstoffer karbohydrater selfhealersprotocol selvhjelpsmetoden Feb 15, 2024

 

 

 

Selvhjelpsmetoden

/

SelfHealersProtocol

 

Kan for mange fremstå som en kur med drikking av saltvann.

Metoden er fantastisk og får en overbelastet, sliten og toksisk kropp tilbake til en balanse der kroppens selvreguleringsmekanisme får anledning til å fungere optimalt igjen. Det gjelder under forutsetningen av at en mener at kroppen ikke er syk, men toksisk, og at symptomene som viser seg, er kroppens måte å avgifte på.

Plasmaen (ikke saltvann) som den heter, er en elektrolyttblanding, og er viktig av flere årsaker, og gir oss perfekte elektrolytter for kroppen vår. Uten nok elektrolytter, vil vi oppleve en del diffuse symptomer og uhelse som på sikt fører til inflammasjoner og sykdom.

 

Symptomene på elektrolyttubalanser er:

"Symptomene er ofte uspesifikke, som slapphet, tretthet, muskelsvakhet, hodepine, kramper, kvalme, magesmerter, hjertebank, forvirring med mer. Alvorlighetsgraden på symptomene kan variere fra lett, som for eksempel slapphet og hodepine, til alvorlige."

 

"Elektrolyttinnholdet i den væsken som omgir cellene (interstitiell væske), er nesten det samme som i havet, hvor livet engang oppstod. Det er en nær funksjonell sammenheng mellom elektrolyttreguleringen og syre-basereguleringen."

Betydningen av havsalt og strukturert vann for kroppen blir veldig undervurdert, men det handler om en god cellehelse, nok energi og en velfungerende metabolisme.

 

Hvorfor bør vi tilføre ekstra mineraler og vann?

 

Årsaken til at det vi bør tilføre ekstra mineraler og vann er :

-Cellene våre trenger avgiftning

-Vi er generalt dehydrererte på cellenivå

-Toksinoverbelastninger i kroppen

-Mineralmangel

-Sur kropp/lav PH

Vi  lever i dag med omgivelser og mat som inneholder forurensing, toksiner, fremmedstoffer og næringsfattighet, og salt, mineraler og vann tilfører det vi trenger for at kroppen skal kunne klare å avgifte og hydrert cellene våre. For 120 år siden var ikke det nødvendig da grønnsakene og maten vår inneholdt nok av det vi trengte og vannet var rent og levende og forurensing var fraværende på alle plan.

Darko Velcek har utviklet metoden ved hjelp av kunnskap, erfaring, observasjon og intuisjon.  En får en stor fordel av å lese bøkene hans, og det er en fordel å ha litt kjennskap til hvordan kroppen fungerer på cellenivå, men ikke helt nødvendig. Bøkene hans er lettleste og gir oversikten en trenger.

Darkos metode inneholder mye mer enn det han klarer å formidle i løpet av en video, og hans tolkning av det legevitenskapen konkluderer med, viser en annen måte å tenke på. Han har mange som deler hans syn, og flere og flere får opp øynene for at vi må bevege oss tilbake til et råvarebasert kosthold, spise sesongbasert lokalmat, med overvekt på animalsk mat/meierivarer, fisk,  fjerne toksiner og kjemikalier fra hverdagen vår, og tilføre nok mineraler og rent vann. Han har samarbeidet med mange dyktige terapeuter over de siste 20 årene, og deltatt i podcaster og grupper for å dele kunnskapen om SelfHealersProtocol.

Felles for de som tenker som Darko, er at de alle går utenfor det etablerte systemet og trekker andre konklusjoner enn dagens etablerte vitenskap, og også naturmedisinen, der flere stiller spørsmål rundt nytteverdien og nødvendigheten av dem.

 

Tilskudd og medisinske urter og kryddere

 

 Det er det gode grunner til at Darko velger å kutte ut bruken av medisinske urter/kryddere under avgiftingsprosessen.

Et av prinsippene til Darko er å ikke bruke noen form for respeptfrie medikamenter, tilskudd eller medisinske urter og kryddere under avgiftning av kroppen. Dette gjøres for at det skal være mulig for cellene å kunne slappe av og avgifte, slik at kroppens selvreguleringsmekanisme skal fungere godt og så fort som mulig.

Når cellenes reseptorer mottar stoffer som de reagerer på som fremmede/skadelige, vil cellemembranen "krympe seg sammen" og fortykkes, slik at toksiner og fremmedstoffer ikke skal kunne komme inn i cellen og skade DNAét. Samtidig blir det da vanskelig for cellen å avgifte.

Om vi konstant bombarderer kroppen med ulike stoffer som den opplever som toksiske, eller er under konstant irritasjon av insulin pga for mye karbohydrater i kosten, vil næringsstoffer og elektrolyttvæske som slippes inn være begrenset. Den intracellulære væsken i cellene blir sur, får lav PH og lav elektromagnestisk spenning, og klarer ikke å avgifte seg. Slik oppstår"sykdom", inflammasjoner og smerter.

En bør ha et veldig rent kosthold over perioder fra 2 uker til 3 år, alt etter hva som er nødvendig for den enkelte. Medisinske urter har en plass i helsen vår, men vi bruker ofte medisinske urter som kryddere uten å tenke på effekten det kan ha på kroppen, og om det er bra for oss. Mer bevissthet og kunnskap rundt medisinske urter vil gjøre avgiftningsprosessen kortere.

Om en ikke klarer å holde seg helt unna. Velg heller noen dager innimellom der en skeier ut litt.

 

 

Prinsippene bak hans metode

 

-"Sykdom" er kroppen måte å avgifte seg selv på.

Kroppens oppgave er å holde systemet i  likevekt. Denne mekanismen er hele tiden i arbeid, døgnet rundt enten vi vet det eller ikke. Når kroppen viser tegn på "sykdom"/symptomer, jobber den for å avgifte og komme i likevekt.

Det er et signal man skal ta på det største alvor, fordi når symptomene vises, har det foregått ting under overflaten ganske lenge og problemet er større enn det som vises.

 

En frisk og hydrert celle betyr en frisk kropp.

 

Om vi hadde spist riktig mat, ikke opplevd stress, og ikke hatt noe som belastet kroppen vår av fremmedstoffer, hadde vi ikke trengt å spise mineralrikt salt, men fordi vi spiser og lever på en måte som gjør at kroppen vår belastes voldsomt og produserer mye avfallsstoffer, er salt er helt essensielt for at kroppens avgiftningsfunksjoner skal kunne fungere, og å holde cellene hydrert slik at de kan danne høy nok elektrisk spenning,  ta inn næring og fjerne avfall.

 

Elektrolytter og væskebalansen

 

Den ekstracellulære væsken (på utsiden av cellen ca 14 liter) der den aktive elektrolytten er natrium og hydrerer blodet og lymfesystemet. Det blir regulert av nyrene og hjernen. Nyrene regulerer balansen mellom vann og natrium/salt,  og skiller ut overflødig vann eller salt. Det viktigste for nyrene er å ha et riktig forhold mellom salt og vann fordi disse danner elektrolyvvæsken vi har i kroppen. Den krever en innbyrdes balanse mellom alle Saltene,mineralene, sporstoffene og væsken.

Om en får i seg for lite natrium/mineraler, vil en være dehydreret og ha for lite ekstracellulær væske selv om forholdet innbyrdes er fint. Da får vi heller ikke fjernet nok avfallsstoffer fra kroppen. Får ikke kroppen nok salt, tar den det saltet den trenger fra skjelettet. Det bidrar til å skape osteoporose.

 

Den intracellulære væskebalansen (inni cellen ca. 23 liter i en voksen person), skapes ved at stoffene cellen trenger, kommer inn og ut gjennom cellemembranen på ulike måter. Den aktive elektrolytten er kalium, og cellen er helt avhengig av natrium for å danne elektriske signaler som hjelper til med å hydrere cellen, sende signaler gjennom nevebanene, få stoffer inn og avfallsstoffer ut.

Uten salt/for lite salt fungere "pumpen" som får næring inn og avfallsstoffer ut godt nok, og ikke cellene hydreres dårlig. De aller fleste mennesker er i dag dehydrerte på cellenivå fordi de ikke får i seg nok mineralrikt salt og nok væske i form av vann. Vi drikker ulike ting, som kaffe, te, energidrikker, brus, melk osv, men vi trenger nok rent vann som elektrolyttene kan bindes til slik at elektrolyttvæsken kommer inn i cellene våre og gjør jobben sin.

 

Medisinske urter/kryddere.

 

Om vi spiser noe kroppens celler oppfatter som toksisk, vil de "stenge " av. Cellen krymper seg og membranen blir mindre gjennomtrengelig. Da er det vanskeligere å få vann og næringsstoffer inn og avfallsstoffer ut. Om vi opplever fall i det elektromagnetiske potensialet i celler, (taper elektrisk lading) vil hjernen stenge av områdene som blir utsatt for "strømstansen/fallet i spenning. Områdene som opplever dette er de områdene vi er sårbare på. Det kan skyldes gener, stress, sjokk, traumer, næringsmangler, toksiske stoffer eller opphopning av avfallsstoffer i cellene som er sårbare.  Cellene blir dehydrerte og sure og symptomer manifesteres seg. 

Vi er ikke syke. Vi har en toksisk kropp.

Her kan du kjøpe boken Owner`s manual for the Human Body for å lese mer. Anbefales. 

 

Spising av karbohydrater.

Alle næringsstoffer vi spiser, etterlater seg avfallsstoffer på samme måte som når vi brenner ved i ovnen. Når vi putter ved i ovnen/spiser lager vi energi. Restene av vedfyringen/ avfallet er aske og i kroppen blir asken til syrer og lav PH. Fyrer vi i ovnen må vi tømme asken, og kroppen må også kvitte seg med avfallsstoffene. Klarer ikke kroppen å kvitte seg med avfallet, vil dette bygge seg opp i celler, organer og ledd og etterhvert vil det oppstå symptomer på "sykdom".

Karbohydrater har også en annen side. Vi blir fortalt at fruktose er farlig fordi det er med på forårsake fettlever. Det er det uenighet om slik denne artikkelen viser.

"Derimot kan man ikke utelukke at et høyt fruktoseinntak, særlig hvis dette skjer sammen med et høyt energiinntak av glukose/stivelse, kan ha negative helseeffekter gjennom fettdannelse i lever, sier Kolderup."

Det som hevdes her, er det synet Darko Velcek har på fruktose. Det henger sammen med hvordan glukose transporteres i blodet. Det er en mekanisme som heter GLUT.  Vi blir fortalt at det finnes en egen GLUT for glukose (GLUT 2) og en egen GLUT for fruktose (GLUT 5). Darko mener at dette er irrelevant i denne diskusjonen fordi GLUT 2 vil binde både glukose og fruktose på samme måte. Det betyr at om du spiser mye glukose (poteter/korn/kokte grønnsaker) og spiser frukt i tillegg, vil du ende opp med fettlever. 

Når vi spiser riktig, altså ingen glukose som poteter og korn, og mer animalsk mat og fett, kan du spise litt frukt, men ikke korn og poteter. Suppler med litt salat i ny og ne, og rå/dampet grønnsaker/grønnsaksjuice innimellom om du har behov for det.

 -"Sykdom" er en kropp som er overbelastet med toksiner og som mangler næringsstoffer, vann og mineraler som holder kroppen frisk.

 

Toksiner i grønnsaker, frukt, nøtter og planter og korn

 

All vegetabilsk mat har forsvarsmekanismer for å beskytte seg selv og som kalles antinæringsstoffer. De kan hindre at du tar opp mineraler, fungere som hormonhermere, og skape problemer i fordøyelse og tarm i tillegg til at vi har oksalater som lagres i kroppen og skape store helseproblemer på ulike måter.

Her finner du en god oversikt på de ulike antinæringsstoffene, som fytinsyre, lektiner, m.fl.

Ved å bløtlegge korn og nøtter, fermentere grønnsaker kan man frigjøre næringsstoffene og nøytralisere antinæringsstoffene, men fordøyelsen har likevel best av å bruke frukt og grønnsaker som et lite tillegg innimellom. Korn og poteter bør unngås helt.

 

Tilskudd: Den samme industrien som lager legemidler, lager også våre vitamintilskudd, og så de naturlige. Når vi tar tilskudd vil vi gjøre noe naturen selv aldri gjør. Å kontinuerlig tilføre store doser av det vi tror mangler. Kroppen samspill er så komplekst, og hvordan kan vi vite hva vi mangler?

Se min bloggartikkel om D-vitaminer, der det som oftest ikke har noe med mangel på D-vitaminer å gjøre.

 

 Sitat Darko Velcek:

"Hvis vi bruker tradisjonelle helbredelsesmetoder med legemidler, behandler vi bare symptomene på sykdommen, ikke årsakene.
Når det gjelder kreft, kan vi for eksempel bruke juice og råkost for å gjøre kostholdet basisk,  solbade, bruke meditasjon eller bønn for å lindre stress og ta lange lur for å la kroppen heles.
Det vil ta litt tid, men det er mulig å bli frisk fra kreft."

På den annen side kan du bare stimulere kreftcellene elektromagnetisk, øke spenningen i cellemembranene, og de vil umiddelbart sette i gang helbredelsesprosessen, og kreften vil oppløse seg selv. Cellene vil rett og slett reparere seg selv, og friske celler skaper et friskt organ og en frisk kropp."

 

Darko Velcek har som en del av det å ha god helse, at han vektlegger den spirituelle siden. At vi mennesker er spirituelle vesener og vi kan påvirkes via tanker, energi og frekvenser.

Jeg overlater til den enkelte hvilke sider de ønsker å ta tak i. Mitt perspektiv er at den spirituelle delen kan åpne andre perspektiver, og det er en veldig individuell opplevelse uten noen form for "oppskrift". 

 

Selv mener jeg at vi består av sjel, kropp og psyke og at alle disse spiller en viktig rolle i det å være et frisk menneske. Det er ikke alle som resonnerer med den spirituelle delen, men den emosjonelle bagasjen (psyken) veldig mange har med seg, vil ofte prege den fysiske helsen.

 Å se nærmere på livsbelastningene vil være bra for mange, fordi mangel på helse også kan kommer fra uløste traumer, stress og hva vi tenker. Jeg har god erfaring med at visualisering, meditasjon og å lære å se ting fra utsiden, i tillegg til å spise riktig, avgifte, og få nok vann og mineraler. Kombinasjonen har vært riktig for meg. For andre er det nok å adressere kostholdet.

Del

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her