Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Så er det jul igjen.

jul Dec 21, 2023

 

 

 

 

Jul 

 

 

Julefeiring betyr ulike ting, og har ulikt innhold for mange, men det vi alle har til felles, er at vi må spise.

For alle de som ønsker eller tenker på å endre på kostholdet sitt, få bedre helse, mer energi og få mer livskvalitet: Julen er kanskje ikke da du skal sette inn støtet og starte med å kutte ut julekakene eller droppe gløggen, og grue deg til alt det du må forsake hver dag julen igjennom.

 

Til deg som allerede har gjort store omlegginger i kosthold og i måten du lever på for å ha helse, vil jeg si at du har sikkert vært i gjennom nok sosiale settinger der mat er et tema, og du har lært deg dine teknikker for å komme i gjennom. Julen kommer og viljen vakler.

 

Velg deg dine kamper!

 

-Er det viktig for deg å følge din plan uansett hva den består av, og du tåler andres kritikk av det, følg planen og ta om nødvendig med din egen mat!

 

-Om planen din likevel går åt skogen, kan du gjøre et nytt valg dagen etter, med blanke ark og fargestifter til.

 

-Du kan gå inn i julen med en plan om å velge deg ut en dag eller tre der du skeier ut. Jeg anbefaler denne måten, om du kjenner at det blir vanskelig å unngå alt det du vanligvis velger bort av kaker, sukker og usunn mat.

 

Velger du å ta to-tre dager med utskeielser, slipper du den dårlige samvittigheten over å gjøre noe "ulovlig". Du har planlagt dette og i det store bildet vil ikke dette endre noe i dårlig retning for kroppen din. Det er alle de andre dagene i året som bestemmer hvordan det går. Ikke tre dager i julen.

Du vil slippe å forklare alle dine "rare" valg av mat, og du kan fokusere på å ha det fint sammen med andre uten å forsvare deg og ditt valg. Du vil også få fordelen med å kjenne hva slags virkning denne maten har på kroppen din, og når de tre dagene har gått, ønsker du å komme deg tilbake til den maten du kjenner er god for kroppen din.

 

 

Takknemlighet og relasjoner. Det viktigste med julen. 

 

 

Julen har for veldig mange dessverre blitt til en tid der pakker og materielle ting står i fokus og det er en veldig trist utvikling. Vi lever i dyrtid som er preget av at alt har blitt dyrere, og økonomien har for mange blitt vanskelig og fører med seg mange bekymringer. 

 

Det viktigste vi kan gjøre i julen ( og ellers i året), er å prioritere tid med menneskene vi er glad i, bygge tradisjoner og gjøre relasjonene enda sterkere og være takknemlige over menneskene vi har i livet vårt. 

 

Gaver er det minst viktige med hele julen, men kanskje det går an å redefinere hva gaver er? Kanskje gavene ikke bør handle om hva du kan kjøpe for penger, men å gi gaver som gir mer tid sammen, på måter som bidrar til mer samhold, som bygger og styrker forhold til venner og familie?

 

Julen kan være en fin tid for slike refleksjoner, og kan skape gode samtaler som gir verdifulle endringer på lang sikt. Gode relasjoner og familieforhold er veldig viktig for helsen vår, både fysisk og mentalt, og kanskje julen er viktigere for helsen vår ved å styrke relasjoner enn å tenke på helsegevinsten ved å la være å spise noen ekstra desserter.  

 

Jeg ønsker alle en riktig god julefering, og et godt nyttår, så møtes vi igjen i 2024.

 

Heidi

 

 

 

 

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her