Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Psykiske lidelser og dehydrering

psykiske lidelser Jun 03, 2024
 

 

Kan en bli psykisk syk av å mangle vann i kroppen?

 

Psykiske lidelser kan henge sammen med mangel på salt/mineraler og hydrering av kroppen, men det er også andre årsaker som f.eks et kosthold basert på ultraprosessert og næringsfattig mat. Ultraprosessert mat kan også forårsake lite magesyre fordi kostholdet ofte er basert på karbohydrater og stivelse, som gir en dårlig fungerende tarm og fordøyelse. Stress er også en faktor, og ofte vil alt dette henge sammen.

Vi kan se litt på en av grunnene til at psykiske lidelser og plager bare øker. Til at vi stadig blir sykere av det vi spiser, drikker, påfører kroppen vår og omgir oss med.

En viktig årsak til depresjoner og psykiske lidelser henger sammen med dehydrering, stress og fordøyelsessystemet.
Stress fører bl.a. til lite magesyre, som på sikt gjør at mineraler og næringsstoffer ikke tas opp. Dette kan ha store konsekvenser.

Vi er dehydrerte og drikker ikke nok vann, og de færreste drikker vann i dag.
De aller fleste drikker kaffe, energidrikker, brus, saft, urteteer og alt som er vått.
Bare ikke vann.

De fleste får heller ikke i seg nok av mineralene de trenger, som gir oss elektrolytter (om magesyren fungerer) og ioner som danner energi i cellene våre. Vann ladet med disse ionene er transportøren av alle stoffer vi trenger i kroppen.
Også tryptofan.

 

Tryptofan

er en essensiell aminosyre som er et byggemateriale til proteinene i kroppen. Enkelt forklart, fungerer proteinene som byggesteiner i kroppen.

Tryptofan er en essensiell aminosyre. Det betyr at vi må tilføre dette til kroppen fordi kroppen ikke lager denne selv. Vi finner tryptofan i proteinrik mat, som kjøtt, egg og meieriprodukter som også er det mest biotilgjengelige for kroppen vår, men vi finner det også i planter som bønner, korn og linser.

Tryptofan omdannes til serotonin som er viktig for humøret, søvn, oppmerksomhet, melatonin (fargen i hud og øyne) og tarmbevegelser.  Kroppen trenger nok vann/elektrolytter for å kunne frakte tryptofanet til hjernen der det omdannes til serotonin. Når du er dehydrert, vil ikke hjernen få nok, noe som påvirker serotoninnivået negativt.

Det skal lite til for at kroppen blir dehydrert ,(de aller fleste er dehydrerte i dag) og det vil ha en veldig negativ innvirkning når nivået av essensielle aminosyrer reduseres. Da blir en nedstemt, engstelig og irritabel.

Mineraler, spesielt natrium er veldig viktig for avgiftning og PH i kroppen. Ved mangel på salt/mineraler og nok væske får ikke kroppen kvittet seg med avfallsstoffene.

Fordi vi  mennesker for lenge siden har passert terskelen for hva kroppen kan klare å kvitte seg med, blir vi sakte men sikkert forgiftet og syke.

 

Oppskrift på god elektrolytt/plasma:

1 ts (7gram) uraffinert mineralrikt havsalt til 1 liter strukturert vann.

Ved å sende vannet positive tanker, struktureres det og blir vitalt.

Drikk 2,5 liter daglig og kjenn at kroppen får energi i sommervarmen.

 

Har du lyst il å lære hvordan du kan avgifte kroppen, få bedre helse og mer energi, prøv:

 

Selvhjelpsportalen 

Verktøyet for deg med lavt stoffskifte,

diffuse symptomer, fordøyelsesproblemer

og muskelsmerter

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her