Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Magesår

bèchamp helicobacter pylori magesyre magesår mineraler pasteur terrain theory vann Feb 12, 2024

 

 

Magesår.

 

Vi har alle hørt om bakterien Helicobacter Pylori og at den forårsaker magesår. Er det virkelig tilfelle? 

 

Når vi finner denne bakterien i magen til en del pasienter, bør vi anta at den er til stede for å  lage skade?  

Det som er litt interessant, er at ikke alle som har magesår har denne bakterien, og bakterier kan ikke overleve en magesyre/saltsyre som har en PH på 1-3. Batterisyre har PH på 1, så magesyren vår kan etse i stykker en spiker.

Det må bety at når Helicobacter Pylori overlever i magesekken, er PH for høy og at det mangler nok magesyre. 

 

 

Hvorfor mangler vi magesyre?

 

 

-Stress er en veldig stor årsak og setter det autonome nervesystemet i en ubalanse. Fordi vi ikke er klar over det, vet vi heller ikke hvordan vi skal få nervesystemet tilbake til ro og hvile. Det er ofte stress som en ikke legger så godt merke til selv, fordi en blir vant til det, med stadig tidspress på jobb og hjemme, prestasjonspress på jobb, dårlig økonomi, relasjoner som ikke fungerer, barn er syke eller at en ikke strekker til vil stresset komme snikende. Listen er endeløs. Barn er veldig sårbare for stress og kan også få lav magesyre.

Da vil magesyreproduksjonen synke og bli for lav og PH i magesekken bli for høy og da fordøyes ikke lenger maten ordentlig, med ubalanser og dårlig næringsopptak som resultat.

 

-Et kosthold basert på karbohydrater vil forårsake lav magesyre. Insulinet som regulerer blodsukkeret vårt, hemmer dannelse av magesyre, og karbohydratene trenger ikke magesyre for å fordøyes.Det vil gjøre at selv om vi spiser lite proteiner i et måltid, så vil det ikke produseres nok magesyre.

 

-Mangel på nok vann og mineraler. Det skaper en inflammasjon/betennelse, og i magen vil det oppstå som det som kalles Gastritt. (betennelse i mageslimhinnene). Mineralene vi er avhengig av for at tarmslimhinnene skal være friske, må fraktes i vann som elektrolytter. Kroppen trenger natriumklorid/salt for å danne magesyre og bikarbonat for å ha en sunn mageslimhinne.

 

Disse tre årsakene er de viktigste til lav magesyre over tid, som fører til mange og alvorlige problemer.

 

 

Helicobacter Pylori: Magesårbakterien

 

 

Helicobacter pylori er en spennende bakterie som litt over halvparten av vi mennesker har i kroppen. De aller fleste kjenner ingenting til den, men har derimot stor nytte av den. Forskning viser at denne bakterien resirkulerer  25% av urinstoffer . De brukes som råstoff til å lage nye proteiner som kroppen trenger.

Det gjøres ved at bakterien omdanner avfallsstoffet ammoniakk som kommer fra proteiner, og produserer et enzym som heter urease. Den hjelper til med å spalte opp ammoniakken og resirkulere råstoffet til nytt protein.

Når kroppen opplever mangel på proteiner, kan den altså selv produsere litt av proteinene den har behov for.    

 

Hvorfor dukker denne bakterien opp i magen til de som har magesår?

 

 

Veldig ofte blir denne bakterien oppdaget i magen til de som får diagnosen magesår. Hva er fellestrekket til de som har denne bakterien i magen?

Fordi bakterien ikke kan overleve i det sure miljøet som magesekken normalt skal ha, er personen enten veldig stresset, eller de spiser grønnsaker og karbohydrater, og lite proteiner, eller de mangler mineraler/salt og vann. Når vi spiser karbohydrater i enhver form, enten det er sukker, sjokolade, grønnsaker og frukt, trenger kroppen ikke magesyre for å bryte det ned. I tillegg trenger kroppen også proteiner, salt og vann for å produsere magesyre. 

Kan det være at bakterien er til stede fordi kroppen trenger tilgang på proteiner?

Kanskje bakterier har en litt annen funksjon enn det vi har blitt fortalt? Hvilke teorier har lagt grunnlaget for dagens vitenskap?

 

Forskerene Pasteur og Bèchamp

 

Vi tar en liten tur innom vitenskapen og forskerene Pasteur og Bèchamp for å forstå hvordan bakterier fungerer i kroppen. Disse to levde samtidig, men Pasteurs bakterie-teorier vant frem. Han skal forøvrig på slutten av sitt liv ha innrømmet at Bèchamp hadde rett i sin teori, "It’s the terrain, not the germ." og Pasteur har mange rykter om svindel rundt vitenskapen sin. Informasjon om Bèchamps teori er ikke lenger lett å finne, men teorien hans kalles "Terrengteorien".

Luis Pasteur forsket på bakterier, sykdom og vaksinering. Han mente at alle bakterier og mikrober kom utenfra og truet vår helse og at vi må beskytte oss mot dem via f.eks. vaksiner. Han er grunnleggeren av den moderne mikrobiologien og oppfant pasteuriseringen av melk og mat. 

Pierre Jacques Antoine Béchamp "Han oppdaget mikrozymer som finnes i celler, blod og lymfevæske. De fungerer både som byggere og resirkulatorer av organismer. De lever i cellene, i væsken mellom cellene, i blodet og i lymfen. I sunt terreng fungerer mikrozymene harmonisk, og fermenteringen skjer normalt og på en gunstig måte ved at det dannes sunne aerobe mikrober som acidophilus og bifidus."


Når forholdene i kroppen blir dårlige under miljøpåvirkning som oksygenmangel, toksiner, feilernæring, forurensing, mangel på magesyre, stress, dårlig sirkulasjon, emosjonell bagasje osv. kan mikrozymene endre mikrobene for å løse problemene. Det det kalles pleomorfisme.

"Pleomorfer innen mikrobiologi hvor bakterier endrer form avhengig av miljøbetingelser" Dette er bakterier/mikrober som skifter form og endrer seg til de bakteriene/mikrobene som kroppen trenger, og endrer seg eller forsvinner når de ikke er nødvendige lengre.

Bakteriene vi har i kroppen hjelper oss. Det er ikke de som er årsaken til sykdom. Pasteur hadde feil.

 

Og da er vi tilbake ved magesåret igjen.

Mangel på vann og havsalt vil hindre produksjonen av magesyre. Det forårsaker også at det ikke produseres nok bikarbonat som produseres i den samme prosessen. Bikarbonat beskytter mageslimhinnene mot magesyren. Hvis den beskyttelsen blir svak, kan magesyre lage en irritasjon. Det kalles gastritt. Hvis den sterke syren slipper igjennom og inn på selve slimhinnen, vil den begynne å blø. Det kalles magesår.

 

Hva kan du gjøre for å bli frisk?

 

1. Senk stresset og jobb med vagusnerven.

2. Ved å tilføre vann og havsalt gir vi kroppen alle de nødvendige ingrediensene den trenger for å produsere saltsyre og natriumbikarbonat, og ved å endre kostholdet skaper vi det rette miljøet i magen slik at irritasjonen opphører og helbredelsen finner sted. 

Spis nok proteiner og fett, behandle maten skånsomt. Hardt stekt mat vil være skadelig. Unngå sterke kryddere en periode. Reduser karbohydratene og drikk nok vann med uraffinert havsalt.  

Darko Velcek om magesår og Helicobacter Pylori.

Del

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her