Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Lytter du til kroppen din?

Aug 21, 2024
 

 

 

Forstår du hva kroppen din sier?

 

 

 

For mange som er syke, er det lett å lytte til signalene kroppen gir, fordi smerter, kroppstemperatur, og symptomer er vanskelige å ignorere.

Ofte oppfattes disse signalene som en beskjed om at smerter og plager må stoppes slik at en kan føle seg bra igjen.

En tur til legen vil ofte resultere i medisiner som demper symptomene.

Da vil en ofte føle seg bedre, kanskje til og med frisk. Over mange år vil symptomdemping føre til dårligere helse og kroniske helseproblemer.

 

Ganske mange opplever en annen situasjon fordi de er vant til å undertrykke egne meninger og følelser:

 

De lytter ikke til kroppen sin, eller «hører» ikke signalene/symptomene før de er veldig sterke.

Mennesker med mye traumer og stress har ofte en veldig stor evne til å overkjøre  og ignorere signalene fra kroppen, og det var også min erfaring. En måned før jeg ble syk, gikk jeg en lang fotttur på vestlandet. En 8 timers tur med oppakning ned Aurlandsdalen. De siste to timene var det vanskelig å holde seg oppreist, men det var ikke noe alternativ å gi seg.

 

Jeg ble veldig dårlig og kom meg ikke etter turen. Likevel gikk jeg på jobb, og forstod jeg ikke at jeg var veldig syk da jeg gikk til legen noen uker senere. Det gjorde heller ikke legen som foreslo at jeg var utbrent.

 

Et uoppdaget lavt stoffskifte var symptomet. Årsaken var en kropp som var toksisk og dehydrert, alle fysiske signaler kroppen hadde sendt i flere år ble ignorert, og ubearbeidet traumer  fra både barndom og voksenliv innhentet meg omsider. Det tok meg 5 år å få medisiner, og å kunne klare å jobbe litt, og enda to år til før jeg ble kvitt medisiner, symptomer og fikk energien tilbake.

 

Jeg hverken lyttet til kroppen min, eller forstod hva kroppen prøvde å fortelle. 

 

I etterkant har jeg forstått hvor hardt jeg drev meg selv,  og hvor lite kunnskap jeg hadde om egen kropp, traumers påvirkning på kropp og sjel, og hvilken enorm kraft som ligger i tankene våre. For meg var det negativt å ha en evne til å presse meg selv så mye, og det gikk for langt, men det var en god egenskap å ha da jeg måtte jobbe målrettet og lenge for å få tilbake til helsen min igjen.

 

Poenget er at mange mennesker har lært seg å ignorere alle signaler som en respons på langvarig stress og traumer, eller fordi de ikke ønsker å forstå/klarer ikke å forstå hva som skjer med og i kroppen. Det hjelper ikke å lytte til kroppen om du ikke forstår språket, noe som leder til:

 

 

 

Forstår du hva kroppen din egentlig sier?

 

 

Kroppen vår kan vise symptomer på mange ulike måter både fysisk og psykisk: oppblåsthet, kvalme, slapphet, hjerterytmeforstyrrelser, væskeansamlinger, feber, hodepine, muskelsmerter, muskerl/leddsmerter, tåkete hjerne og syn,  cyster, kviser, diaré, oppkast og angst og depresjoner, kan være en del av det.

Dette er veldig ofte symptomer på en kropp som er overbelastet og toksisk.

 

I tillegg vil symptomer som muskelsmerter, lite magesyre/fordøyelsesproblemer, astma, hormonforstyrrelser mm være symptomer på både dehydrering (kroppens tørstesignal) og for mye avfallsstoffer som har akkumulert seg i kroppens vev og organer.

 

Kroppens reaksjoner vil lure oss fordi vi er redde for smerter og har glemt å lytte og forstå kroppen vår. Smerter er ikke farlige. Smertene er varsleren, kanarifuglen i gruva, og vi må ikke ignorere dette signalet, men finne årsaken til at de oppstår.

Derfor må vi få kunnskap om hva som egentlig skjer.

 

 

At symptomene opphører når vi får medisiner, betyr ikke at kroppen har det bra, selv om vi føler oss bra. 

Det betyr bare at symptomene har stoppet.

 

I Youtube-videoen jeg linker til her kan du høre Darko fortelle om gode og dårlige symptomer

 

 

Målet er ikke å fjerne ubehagelige symptomer.

 

Det er mange som kan si: «jeg føler ikke at det er godt for kroppen min» når de starter med å drikke plasma.

At noe er godt for kroppen din, betyr ikke at det må være behagelig. Å trene gjør ofte litt vondt, men det er likevel godt for kroppen og musklene å jobbe. 

Når vi ikke har kunnskap om hva som skjer, hvorfor det skjer og hvordan det skjer, vil en  si og oppleve dette fordi fordi vi ikke forstår og fordi vi ikke liker ubehag og smerter.

 

Vi vet ikke at vi kan avgifte kroppen vår selv daglig, og at vi ved å avgifte får symptomer som gjør at vi føler oss dårlige en stund. Derfor vil mange føle at elektrolyttene/plasmaen gjør dem syke. Det som egentlig skjer, er at  kroppen endelig får nok av elektrolyttene/plasmaen som kroppen trenger for å kunne avgifte avfallsstoffene og toksinene som har hopet seg opp gjennom årene.

 

Vi har 30-40 billioner celler i kroppen som trenger nok vann, salter og mineraler for å danne nok elektrisk energi slik at kroppen vår skal kunne avgifte, få næring og sende signaler som får kroppen til å fungere. Cellene våre er små kraftverk og er livsnerven vår.

 

Dette er rotårsaken til sykdom:  Stress/traumer, næringsfattig, kunstig mat, toksiske stoffer og dehydrering. Symptomene er "sykdom" som er kroppens måte å regulere seg tilbake til likevekt, og prøve å kvitte seg med avfallsstoffer.

 

 

Smerter og ubehag under tilheling. 

 

Siden vi spiser mye fremmede/toksiske stoffer inneholder tarmen vår mye toksiner fordi vi ikke gir kroppen nok vann og salt/mineraler til å kunne avgifte seg.

Når vi begynner å drikke plasma vil kroppen noen ganger holde på vannet fordi vi er dehydrerte og toksiske. Kroppen jobber med å ta inn elektrolyttvæske i celler, blod, organer og vev og vi kan oppleve vannansamlinger/ødemer.

Vi føler oss oppblåste og som om vi er fulle av vann, og vi kan slite med å å drikke mer plasma og føler oss syke og energiløse. Nesa kan begynne og renne, en kan føle seg kvalm. Gamle symptomer kan dukke opp igjen.

 

Det tar tid for vevet i tarmen å rense seg, og oppblåstheten kan vare en stund. 

Vi kan stanse prosessen ved å drikke/spise urter/medikamenter som lukker cellenemembranen  og stoppe hydreringen. Da vil vi føle oss bedre. (det er kun symptomdemping)

 

Vannansamlingen reduseres, men toksiske stoffer/og avfallsstoffer blir værende, og så snart forgiftningen opphører og hydreringen starter, kommer oppblåstheten/vannansamlingen tilbake. 

Løsningen er å holde på til en kjenner at det slipper taket, ødemene forsvinner og kroppen avgiftes. For noen er det en lang prosess, for andre går det raskt.

Darko Velceks artikkel om å forstå hva kroppen sier HER.

 

Ønsker du å bli medlem i Selvhjelpsmetodens private gruppe på FB https://www.facebook.com/groups/294627473277397/

Selvhjelpsportalen for deg som ønsker å følge en "steg for steg" veileder til mer energi og bedre helse: https://www.heidiopsanger.no/tjenester-abonnement

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her