Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Inflammasjon er ikke problemet, men en del av løsningen.

hydrering inflammasjon Dec 07, 2023

 

 

Når inflammasjon ikke skaper problemet, hva er det egentlig som skjer?

 

Alle "vet" at inflammasjon i kroppen er skadelig, og inflammasjon er en del av så godt som alle sykdommer. Vi får også høre at vi må dempe inflammasjonen og bli kvitt den, for det er farlig for kroppen.

Er det sant?

Nei. det er ikke sant, men vi må forstå hvorfor inflammasjon oppstår.

Inflammasjon er en reparasjonsprosess og et symptom på at kroppen mangler hydrering. Vi snakker her om den typen inflammasjon som ikke er skapt av en infeksjon, men som vi finner inne i kroppen i muskler og ulike organer. Astma og allergi er en slik type inflammasjon.

Overraskende nok, er en inflammasjon der for å hjelpe kroppen din, og ikke skade den. Men når den blir kronisk må vi finne ut av hva det skyldes.

 

Kroppen vår består av 60-70% vann og uten nok væske, blir vi syke.

 

Celler som har nok væske, salter og mineraler holder kroppen frisk og utfører oppgavene sine som de skal. 

Celler som er sunne, er runde, hydrerte og har en godt trykk og god spenning. De vil skille ut avfallsstoffer og toksiner regelmessig og ha en god utveksling av næringsstoffer, salter og mineraler, som også sørger for en riktig spenning i cellemembranen. Det er viktig siden kroppen vår fungerer ved hjelp av elektriske signaler.

 

Kroppens balanse

 

Fordi kroppens likevekt er slik at væskemengde og mineraler må ha et innbyrdes forhold, vil mengden med mineraler bli lavere om vi ikke drikker nok vann samtidig, og kroppen vil måtte ta mineraler fra skjelettet.

 

 

Kroppens betennelsesreaksjon lages for å reparere skadet vev.

Hjernen sender signaler til kroppen om å produsere histamin* som lager en reaksjon for å hydrere cellen som er utsatt for en skade/er toksisk, og hormonet vasopressin som utvider blodårene slik at blod/plasma/væske kan strømme til stedet som skal repareres.

 

Blodårene i området fanger opp blod og væske som kommer, histaminet får dem til å utvide seg, og frakte mer blod til det berørte området. Det skaper en hevelse som tvinger væske inn i cellene slik at cellene kan transportere avfallsstoffene ut fra cellen. 

Hevelsen som oppstår, vil gi smerte fordi det trykker på sensoriske nerver. Kroppen vår sier tydelig ifra om at noe er galt i et område, og signaliserer dette med smerte. 

Når vi går til legen med "sykdommen" vår, vil vi få antihistaminer som fjerner smerten/ betennelsen og problemet er "borte".

Dette er veldig uheldig for kroppen, for når vi fjerner symptomene på smerter i kroppen uten å fjerne årsaken, cellene er fremdeles dehydrerte, og sakte men sikkert vil kroppen få betennelsesreaksjoner flere steder i kroppen, og medisinbruken vil øke.

Da begynner vi å få diagnoser av legen, som cøliaki, Chrons, leddgikt, MS, astma, bronkitt, allergier osv. Det organet og de cellene som berøres, vil vi få symptomer i.

 

En betennelsesreaksjon er kroppens måte å løse skader/dehydrering i celler på. Det vi må ta tak i er hvordan vi skal forhindre at kroppen kommer i en slik situasjon.

 

Elektrolytter

 

Vi må gi kroppen nok av alt den trenger, og det er først og fremst nok elektrolytter. Altså vann, salter og mineraler som er kroppens byggesteiner. Dette kan kroppen ikke klare seg uten. Dette er første prioritet. Blir du lagt inn på sykehus, vil du som et ledd i akuttmedisin ofte  få tilført elektrolytter fordi det er helt essensielt for kroppens overlevelse.

Vi må hydrere kroppen med nok plasma/ elektrolytter slik at cellene kan gjøre jobben sin. Skal du få det til, må du drikke et par liter plasma om dagen, og du må sannsynligvis en kortere eller lengre periode gjennom en daglig prosess med avgiftning av kroppen for å få tilbake helsen din om du er syk.

Det er ikke bare mangel på hydrering av celler og kropp som gir inflammasjoner i kroppen, men også mat som forbruker mye salt/mineraler og skaper mye avfallsstoffer som:  frøoljer, som raps og solsikkeoljer, vegetabilske oljer som er kraftig prosesserte, et karbohydratdominert kosthold, sukker, ultraprosessert mat ( mat der du ikke kjenner igjen råvaren og har innhold som du ikke finner på et kjøkken og veldig mange ingredienser), kaffe, energidrikker, 

 

Steroider som medisin

 

Det er viktig å huske at betennelsen du har i kroppen er lokal, og er på ett sted. Om du får betennelsesdempende medisiner, påvirker de hele kroppen din, og lager på sikt store problemer ved å hindre kroppens normale reaksjoner.

Steroider er hormoner som også brukes for betennelser og som skaper enda verre bivirkninger ved å sette kroppen i en konstant stressreaksjon som påvirker blant annet fordøyelsessystemet, kroppens stressmekanismer og demper immunsystemet vårt. Det legger grunnlaget for mer sykdom.

 

Drikk 1,5-2 l plasma/elektrolytter daglig,  hydrer kropp og celler, spis gode råvarer og unngå stress: Slik kan du få en kropp fri for inflammasjoner.

 

 

* "Betennelsesmediatorer: En rekke ulike stoffer som bidrar til å lage en reaksjon i vevet for å drepe og fjerne inntrengende mikroorganismer og for å renovere vev som er blitt utsatt for skade."

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her