Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Histaminintoleranse. Hvordan blir du frisk?

allergi dehydrering histaminintoleranse Mar 21, 2024
  

 

 

Må du leve med  

histaminintoleranse?

 

Del

 

 

Histaminintoleranse er en diagnose som er vanskelig å leve med fordi det er veldig mange typer mat som utløser en histaminreaksjon. Det blir sagt at du ikke kan  bli kvitt histaminintoleranse,  og må regulere tilstanden ved å spise histaminfattig mat for å dempe symptomene, men mineralrikt havsalt i vann, er et kraftig antihistamin og hjelper mot allergi og histaminintoleranse. 

 

Er det sant at vi ikke kan bli kvitt det?

Nei!

Det er rett og slett ikke sant.

 

Det blir hevdet at histaminintoleranse oppstår fordi histaminer fra mat hopes opp i kroppen på grunn av en mangel på DAO (diaminokysdase) som bryter ned histamin. DAO produseres i tarmslimhinnene, og når vi får en inflammasjon i slimhinnene, vil Dao ikke fungere normalt. Det er ikke opphopning av histaminrik mat eller mangel på DAO som er årsaken til problemet.

 

 

En histaminreaksjon er kroppens løsning på dehydrerte, sure og toksiske celler i fordøyelseskanalen.

Histaminintoleranse skyldes mangel på nok væske og mineraler inne i cellene som kan fjerne opphopninger av avfallsstoffer og toksiner. Ved å se hvilken funksjon histamin har i kroppen, vil en kunne se at histaminet har i oppgave å hydrere og hjelpe celler som er toksiske og dehydrerte.

Denne artikkelen bekrefter mangel på mineraler og inflammasjon som årsak. (Histaminintoleranse.no)

"Eksempler på årsaker til histaminintoleranse:
- Mangel på enkelte mineraler og vitaminer som inngår i enzymets oppbygning og funksjon.
- Inflammasjoner i tarmslimhinna og enkelte tarmsykdommer (DAO enzymet produseres i tarmslimhinnen)
- Bivirkning av enkelte legemidler (noen legemidler virker hemmende på DAO enzymet) "

Jeg anbefaler å se videoen under som er linket til. Dr. Batmanghelidj, M.D. Han har utgitt flere bøker om vann og mineralers betydning for helsen vår. Se også artikkelen til Darko Velcek lenger nede.

 

Youtube video "Your bodys many cries for water " av Dr. Batmanghelidj,M.D. En iransk lege og forsker som har utgitt flere bøker om hvorfor hydrering av kroppen med plasma er nøkkelen til helse.

 

“Salt is a strong natural antihistamine. It can be used to relieve asthma: Put it on the tongue after drinking a glass or two of water. It is as effective as an inhaler, without the toxicity. You should drink one or two glasses of water before putting salt on the tongue. This type of salt use is only for emergencies. Normally you should add it to food or to water before drinking it.”

F. Batmanghelidj,  Water: For Health, for Healing, for Life: You're Not Sick, You're Thirsty!

 

Histaminreaksjonen

 

Histaminintoleranse blir kalt for intoleranse fordi histaminet kommer fra utsiden av kroppen gjennom mat. En allergi kommer fra histaminer kroppen selv produserer. Årsaken er hos begge dehydrerte celler.

Histaminreaksjoner er kroppens strategi for å løse et problem med dehydrering i cellene slik at de kan fungere.  Når cellene i slimhinnene våre ikke får nok plasma/væske/elektrolytter blir de toksiske og dehydrerte fordi de ikke har nok væske til å avgifte og hydrere.

Cellene i området som er dehydrerte, er ikke lenger beskyttet av et slimlag slik de normalt er, og de sensoriske nervene blir utsatt for  press når inflammasjonsreaksjon (Artikkel fra Darko Velcek) settes i gang. Det gir kroniske smerter i muskler og vev.

 

 

Hvorfor produserer kroppen histaminer?

 

Histamin er en viktig nevrotransmitter i kroppen og bidrar til å overføre nerveimpulser fra en nervecelle til en annen. Det bidrar også til å regulere vannet/ plasmaen vi har i kroppen og cellene, og forhindrer at cellene dehydreres.  Histamin er et mellomledd i en betennelsesreaksjon/allergisk reaksjon (allergi er en betennelsesreaksjon) og frigjøres når vev blir skadet (akutte skader eller kronisk inflammasjon som ved dehydrerte celler).

 

 

Symptomer på histaminintoleranse:

Det kan være vanskelig å gjenkjenne symptomene på histaminintoleranse, da det kan være symptomer på veldig mange ting, men symptomene er tegn på dehydrerte, sure og toksiske celler og kroniske betennelser i kroppen.

Dette er noen symptomer: Oppblåsthet, magesmerter, diare, forstoppelse, kløe, rødme, elveblest, hetetokter/varmefølelse i kroppen, hevelse i hud og slimhinner, hodepine, migrene, rennende nese, rask puls, hovne øyelokk, hevelse i tarmene/magen.

 

Hva skjer i kroppen når vi opplever en histaminintoleranse?

 

 

 

 

Når celler i kroppen blir sure og dehydrerte, vil sensoriske nerver kommunisere dette til hjernen, som igangsetter en betennelsesreaksjon for å løse problemet slik at cellene ikke ødelegges. 

Slimhinnen i fordøyelseskanalen beskytter cellene i tarmkanalen. Når slimhinnene blir dehydrerte, blir de tynne, og mister evnen til å beskytte cellene under slimlaget som de skal. Det vil gjøre at proteiner fra mat og drikke kommer gjennom det tynne slimlaget og fester seg til cellene under slimhinnen, og en histamin/allergisk reaksjon igangsettes.  Dehydrerte celler vil ikke ha nok væske til å skylle bort proteinene som skaper denne reaksjonen og histaminet hjelper til for å hindre ytterligere tap av væske, og samtidig tilføre væske i en reaksjon kroppen selv provoserer frem for å holde cellene friske.

Hevelsen/inflammasjonene som oppstår, vil gi smerte fordi det trykker på sensoriske nerver. Kroppen vår sier tydelig ifra om at noe er galt i et område, og signaliserer dette med kløe eller smerter . 

 

Kroppen går aldri  "til angrep på seg selv".  Kroppen er en selvregulerende mekanisme, som vi ikke forstår godt nok, og det beste vi kan gjøre, er å gi kroppen riktig næring, hydrere den godt nok med plasma og unngå stress, fjerne toksiner og reparere traumer.

 

 

 

Min egen opplevelse av det å ha Histaminintoleranse.

 

Min histaminintoleranse startet i 2017. Gradvis kom disse symptomene jeg ikke forstod noe av, som kløe, elveblest og løs mage. Jeg hadde også hatt lav magesyre i mange år og tok saltsyretilskudd for det, og tenkte at det var en sammenheng, men jeg oppdaget at jeg plutselig reagerte på enkelte matvarer rett etter måltidet, og forstod etterhvert at det var histaminintoleranse, og at det ikke var noe å gjøre med det annet enn å spise så rent som mulig, unngå det jeg ikke tålte og leve med det. 

Fordi jeg under store deler av livet mitt har levd under høyt stress som påvirker fordøyelsen kraftig, og sårbarhetene i mine gener ligger i fordøyelsessystemet, ble cellene i disse områdene dehydrerte og toksiske, og jeg ble etterhvert veldig syk med ulike symptomer over hele kroppen.

 

På nyåret i 2019 ble jeg markant dårligere. Et par ganger fikk jeg kraftig elveblest over store deler av kroppen. Det gjorde meg bekymret. Konstant diarè over flere måneder, gjorde at jeg gikk kraftig ned i vekt.

Slik haltet hverdagen videre, men jeg ønsket å løse problemet uten bruke  medikamenter fra lege. Tidlig i 2020 kom jeg over en liten artikkel som beskrev Quercetins symptomdempende virkning på histaminintoleranse, og jeg kunne nå kontrollere histaminreaksjonen  bedre, og kunne normalisere kostholdet, men jeg var ikke kvitt årsaken.

 

Oktober 2021 hørte jeg om SelfHealersProtocol og forstod at dette kunne være veien tilbake til god helse for meg.

 

Jeg startet opp med en 3 dagers faste og drakk kun plasma. Dette anbefaler jeg ikke til andre, med mindre en har gode kunnskaper og erfaringer om faste, kosthold og avgiftning. Feber, "influensa" i kroppen, oppkast, diaré, svetting og frysing i 2,5 dager. Så var avgiftningen over og kroppen roet seg. 

Det tok meg to dager å bli kvitt en alvorlig histaminintoleranse. Det var i oktober 2021, og jeg har siden ikke hatt noen form for problemer med IBS, lav magesyre og histaminintoleranse. Jeg har heller ikke lavt stoffskifte lenger. 

I størsteparten av livet mitt har jeg hatt IBS, lavt magesyrenivå, histaminintoleranse i rundt 4 år, lavt stoffskifte 8-10 år, pluss en del andre symptomer, som muskelsmerter og migrene. Alt dette er nå borte.

 

  

 Hvordan går det an å bli frisk ?

 

Det enkle svaret er å hydrere kroppen med nok plasma, og å avgifte, gi kroppen ren mat og ta hånd om stress og traumer.

Alle kan kan gjøre det jeg gjorde. Jeg hjelper gjerne deg, og det gjør jeg på en skånsom måte og vi bruker den tiden som er nødvendig.

 

Ønsker du å lære dette på egen hånd, kan du velge å gjøre det i ditt eget tempo i Selvhjelpsportalen som gir deg all informasjonen du trenger for å klare det.

Ønsker du mer hjelp, anbefaler jeg deg en veiledning hos meg, og du kan bli medlem i den private gruppen på Facebook.

 

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her