Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Influensa eller omgangssyke. Er Cola, Mariekjeks og Paracet svaret?

Dec 13, 2023

 

 

Er du syk?

Reseptfrie medikamenter, Cola og Mariekjeks, eller hjelpe kroppen ved å støtte prosessene som skjer?

 

Symptomer er kroppens måte å avgifte og komme i balanse på, og/eller å si ifra at vi må endre det vi gjør fordi det skader kroppen.

En av måtene vi skader kroppen på, er at når vi tar medikamenter for å fjerne smerter og symptomer, dempes kroppens signaler til oss og vi kan ignorere dem fordi ubehaget forsvinner.

 

Inflammasjon og hodepine/migrene

 

Det mest vanlige symptomet kroppen viser, er hodepine. Siden hjernen ikke har nerver og ikke kan føle noe, er smerten forårsaket av dehydrerte celler i hjernehinnene eller slimhinnene fordi vi ikke tilfører kroppen nok vann, salt og mineraler. Dehydrerte celler skaper en lavgradig inflammasjon i cellene. Men kroppen må likevel avgifte og tvinger i gang prosessen selv om cellene selv ikke har nok væske til å rense seg selv naturlig.

 

Inflammasjonsreaksjonen som igangsettes, får væske til å strømme til de betente cellene. Det gjør at avfall og toksiner kan skylles ut av cellene og ut i blodet og i væsken utenfor cellene. Kroppen kvitter seg med noe gjennom urinen, men når vi ikke tilfører kroppen nok salt/mineraler og vann får vi ikke avgiftet nok og problemet vedvarer.

En kronisk inflammasjon gjør vondt og trigges av fremmedstoffer/toksiner i mat, medikamenter, alkohol, og stress, og når vi ikke forstår at cellene er betente fordi de mangler hydrering og salter/mineraler fortsetter inflammasjonen i kroppen.

I stedet for å dempe symptomene med medikamenter som langsiktig gjør det verre, kan vi hjelpe kroppen slik at cellene hyderes og vi kan kvitte oss med toksiner og avfall gjennom urin, svette og pust. Da må vi ha nok væske, salt og mineraler slik at vi kan avgifte kroppen. Det kan vi gjøre med plasma/elektrolytter*.

 

Plasma/elektrolyttblanding

 

Plasma/elektrolyttblanding* er uraffinert mineralrikt salt som har et omtrent identisk blandingsforhold som elektrolyttene vi har i kroppen. Fordi havsaltet er "ferdig blandet" er det det beste alternativet til å få i seg gode elektrolytter, og en får alle saltene/mineralene en trenger. Det has i vannet du drikker daglig. Blandingsforholdet til daglig drikking er 1/2 -1 ts salt/( 3,5-7 gram) pr liter, og det optimale er to liter daglig.

Det vil hydrere cellene slik at du hjelper kroppen å få avgiftet, og slik ble jeg kvitt min vedvarende hodepine som hadde vært mer eller mindre konstant i 10 år, der jeg hadde migrene de første 5 årene.

 

 

Influensa

 

Influensa er et symptom på kroppens avgiftningsmekanisme. Det kan være en kraftig prosess med både feber, oppkast og verking i leddene.

 

"Sykdom" eller symptomer, betyr at kroppen er overbelastet og må kvitte seg med avfallsstoffer og toksiner, og når vi ikke drikker nok vann som er mettet med mineraler, vil kroppen ikke kunne klare å avgifte på daglig basis og vi utvikler symptomer. Ofte det vi betrakter som bagateller. som allergi, eksem, neglesopp, vondt i muskler, ryggen osv.

Før du får en influensa, vil nok kroppen din ha prøvd å si ifra at den er overbelastet,  med andre typer symptomer som hodepine, at du er sliten, føler deg litt pjusk eller får utslett eller allergier i forkant. Da har du kanskje tatt Paracet, eller andre medikamenter for å dempe symptomene, men det utsetter bare en stund, og  belaster bare kroppen mer.

 

Om influensaen er i gang, spis lite, kryp under dyna, hvil og drikk plasma/elektrolytter. Det gir kroppen ressurser som hjelper den å kvitte seg med avfall og toksiner gjennom urin, avføring og svette.

Drikk jevnt, og gjerne 2-3 liter elektrolyttvæske daglig.

 

 

Oppkast og diaré

 

Av utdannelse er jeg kokk, og for mer enn 30 år siden var jeg på et kurs om hygiene og bakterier. Der ble det også snakket om bakterier som forårsaket "feriemage" og hvordan en skulle håndtere dette.

Det viktigste budskapet var at en aldri måtte stoppe diarèen. Da ville ikke kroppen kunne kvitte seg med bakterien. Det en skulle gjøre var å drikke elektrolytter og la kroppen rense seg til den var ferdig.

Denne kunnskapen blir ikke formidlet i dag. Nå er det om å gjøre å stoppe diareen så raskt som mulig, for den kan være "farlig".

Diarè og oppkast er også en del av kroppens mekanismer for avgiftning, og da skal vi støtte kroppen i å kvitte seg med avfallsstoffene. Ikke sørge for at de holdes inni i kroppen og forårsaker enda mer problemer på lang sikt.

Drikk plasma/elektrolytter slik at kroppens elektrolyttnivå er stabilt, og en ikke opplever dehydrering, som er farlig. Når barn opplever oppkast og diaré, mål gjerne mengden de drikker slik at du er trygg på at de får i seg nok elektrolytter. 1 liter vann- 1/2-1 ts uraffinert salt pr liter.

Du kan også lage en elektrolyttblanding av kyllingkraft som kanskje vil smake bedre og være enklere å få i barn. 

Tørre marie-kjeks og cola er ikke noe en bør gi til barn som har oppkast og diaré.

 

Eksem og utslett 

 

Når kroppen prøver å avgifte har den mange måter å gjøre det på. Blant annet gjennom huden. Da kan en få eksem, utslett, byller og kviser. Kremer og medikamenter som påføres utenfra vil bare gjøre problemet større fordi årsaken er inni kroppen og ikke utenpå.

Her kan en også drikke plasma/elektrolytter daglig og hjelpe kroppen å få avgiftet. 

 

Forkjølelse

 

Forkjølelse er også kroppens avgiftningsmekanisme for slimhinnene i lungen, halsen og nesen. Det er viktig å la dette gå sin gang slik at kroppen får renset opp, fordi slimhinnene våre er en veldig viktig del av immunforsvaret vårt. Ikke bruk febernedsettende unødig. 

 

 

Det jeg prøver å forklare, er at en i stedet for å velge piller eller medisiner som førstevalg i vanlige situasjoner med influensa, oppkast og forkjølelse, kan en kanskje velge å hjelpe kroppen med å regulere seg selv ved å drikke plasma/elektrolytter. 

Er derimot situasjonen akutt, oppsøk lege.

Hvis smertene øker, og feberen blir for høy, og det blir vanskelige å holde ut, bruk smertestillende/febernedsettende, men ikke gi opp å drikke plasma. Fortsett å drikke elektrolytter. Det hjelper kroppen din raskere tilbake til balanse og helse.

 

Full avgiftning, endre kostholdet og veiledning

 

For å avgifte kroppen din fullstendig ved kronisk sykdom, følg fremgangsmåte og mengder i min portal. Jeg anbefaler alltid veiledning om du ikke har gjort en kostomlegging og avgiftning tidligere. Dette er for å unngå alvorlige avgiftningsreaksjoner kroppen ikke klarer å håndtere.

 

https://www.heidiopsanger.no/tjenester-abonnement

https://www.heidiopsanger.no/tjenester-nettbasert-veiledning

 

Vil du bli medlem av Selvhjelpsmetodens Private FB-Gruppe?

https://www.facebook.com/groups/294627473277397/

 

 

 

* "Elektrolyttinnholdet i den væsken som omgir cellene (interstitiell væske), er nesten det samme som i havet, hvor livet engang oppstod. Det er en nær funksjonell sammenheng mellom elektrolyttreguleringen og syre-basereguleringen."

https://sml.snl.no/elektrolytter_-_fysiologi

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her