Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Fluor. Er det nødvendig for en god tannhelse?

avfallsstoffer og toksiner fluor høyt stoffskifte lavt stoffskifte Sep 05, 2024
 

 

 

FLUOR PÅVIRKER MER ENN TANNHELSEN VÅR 

 

Fluor er et kapittel som er verdt å se nærmere på. 

Om en skal bruke fluortannkrem/fluorprodukter kan det være greit å vite hva fluor er, og hva det gjør i og med kroppen vår.

 

Stoffskiftet vårt er sårbart for fluor (og klor) fordi stoffskiftehormonene som regulerer metabolismen/energien vår i kroppen påvirkes negativt av fluor.

Jod inngår i to stoffskiftehormoner, tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3), og må være til stede for at skjoldbrukskjertelen skal kunne fungere og regulere stoffskiftet.

Jod tilhører samme gruppe som klor og fluor, og fluor og klor konkurrerer med jod om de samme reseptorene på skjoldbruskkjertelen. For at vi skal kunne ha et godt stoffskifte, må vi ha nok jod som kan klare å fylle behovet til skjoldkjertelen. Får vi ikke nok Jod, vil fluor og klor ta plassen til jod. 

Bruker vi mye skyllevann, fluortabletter  og tannkremer med fluor, (og bader mye i badebasseng) kan det få noen konsekvenser vi ikke ønsker.

Det er godt dokumentert at fluor påvirker skjoldbruskkjertelen negativt og det kan gi hypertyreose og psykose.

Denne artikkelen i Dagens medisin beskriver problemet*

 

 

Fluor i vannet vi drikker kan også påvirke stoffskiftet:

 

Fluor er knyttet til problemer med hormonene, og gir ikke bare høyt stoffskifte/hypertyreose, men gir også lavt stoffskifte /hypotyreose. Studiet sier at for de som har stoffskiftesykdommer anbefales det å rense drikkevannet for fluor. Da bør en kanskje heller ikke bruke fluorprodukter i det hele tatt?

TSH er et signalhormon som forteller at hypofysen må slå ned farten eller trykke på gasspedalen og produsere mer eller mindre hormoner når den oppdager en avvikende verdi. Høy TSH er et signal som sier at gasspedalen på trykkes på, og at det produseres for lite hormoner. Det vil kunne gi et  lavt stoffskifte.

«Det viktigste funnet i denne studien er at TSH-verdiene er høyere med høyere fluorkonsentrasjon i drikkevannet, selv for generelt lave fluorkonsentrasjoner. Dette gjelder både i tilfeller av ubehandlet hypotyreose og i kontrollgruppen.

 

__________________________________________________

Fluorose. Hva er det?

 

«Kronisk fluorose er en utbredt sykdom som er relatert til inntak av høye fluoridnivåer gjennom vann og mat. Langvarig inntak av fluor påvirker tennene, skjelettet og andre organer negativt og endrer deres anatomi og fysiologi. Fluoroverskudd er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer og andre alvorlige sykdommer, inkludert hypotyreose, diabetes og fedme».

I dette studiet publisert på Pubmed, beskrives mange av problemene med fluor.*

___________________________________________________________

 

 

Hvordan får vi god tannhelse?

 

Vi må gi kroppen de riktige tingene som bygger opp tennene våre:

-næringsrik mat

-nok mineraler

-fjerne avfallsstoffer

-holde kroppen basisk og ikke sur.

 

På samme måte som benet og osteoblastcellene bruker alkaliteten (plasmaens/vannets evne til å nøytralisere sterk syre ved en bestemt pH-verdi,)  til å lagre kalsium og andre mineraler (salter) for å danne ben, har tannen celler som kalles ameloblaster, som gjør det samme ved å lagre kalsium og salter for å danne tannemaljen.

For å gjøre dette trenger ameloblastene også en slik buffer som hjelper å lagre salter for å danne ben og lage emalje.

Hvis plasmaen/vannet som nøytraliserer den sur pH mangler,  blir tannen skjør og kan ikke reparere seg selv. Hva er den vanligste årsaken til at minerallagrene tømmes?

Et sukkerbasert kosthold, som bl.a.vegetarkost er, forsurer blodet, og mineraler trekkes inn for å kontrollere blodets pH/surhetsgrad.
Når man i tillegg legger til at det samme sukkerholdige kostholdet virker negativt på kroppens immunsystem, er det ikke rart at bakteriene i munnen trives og ødelegger tennene."

https://darkovelcek.wordpress.com/2018/02/16/how-dangerous-are-root-canals-really/

 

Hvorfor brukes fluor i tannhelse?

 

Fluor er egentlig et restprodukt fra industrien som produserer kunstig gjødsel.  

 

Artikkelen under, fra Ohio State university og forfatter professor i miljøhistorie Frank Zelko er veldig interessant. Han skriver om hvordan bruk av fluor oppstod fra å være et avfallsprodukt  til å bli et helseprodukt og du kan lese artikkelen i linken under:

Toxic Treatment: Fluoride's Transformation from Industrial Waste to Public Health Miracle*

De svært giftige gassene hydrogenfluorid og silisiumtetrafluorid er biprodukter fra kunstgjødselproduksjon. Før 1970-tallet ble disse forurensende stoffene sluppet ut i atmosfæren og ga det sentrale Florida noen av de mest skadelige luftforurensningene i landet.
I løpet av 1960-tallet tvang imidlertid klager fra bønder og gårdbrukere til slutt de motvillige produsentene til å investere i renseanlegg som omdannet giftige damper til fluorkiselsyre (FSA), et farlig, men mer inneslutelig flytende avfall.

 

Brune flekker på tennene i områder med mye fluor i vannet var starten på den nye tannhelsen.

Det viste seg at de brunflekkete tennene hadde litt større beskyttelse mot huller.

For å gjøre en lang histore betydelig kortere: Fluor som opptrådte naturlig i vannet gir denne effekten.

Problemet var at tannlegene mente at det var en epidemi av hull i tennene (som hadde mer sammenheng med endringer i kostholdet, deriblant sukker og vegetabilske oljer) og at dette måtte gjøres noe med.

Dermed oppstod behovet for å tilsette fluor i drikkevannet som et ledd i å beskytte tennene.

_________________________________________________________ 

 

 

Nevrotiksiske risikoer

 

Studier gjort på fluor viser at det faktisk er et toksin som kan skade nervesystemet vårt. Fluor er også knyttet til lav IQ i studier:

 

Association Between Maternal Fluoride Exposure During Pregnancy and IQ Scores in Offspring in Canada

«In this study, maternal exposure to higher levels of fluoride during pregnancy was associated with lower IQ scores in children aged 3 to 4 years. These findings indicate the possible need to reduce fluoride intake during pregnancy.» *

 

 

Fluor kan gi skader på nervesystemet da det har «nevrotoksiske risikoer». 

Nevrotoksisitet forårsaket av fluor under utvikling: en oppdatert oversikt:

«The recent epidemiological results support the notion that elevated fluoride intake during early development can result in IQ deficits that may be considerable. Recognition of neurotoxic risks is necessary when determining the safety of fluoride-contaminated drinking water and fluoride uses for preventive dentistry purposes.»*

 

 

Sykdommer som forbindes med fluor:

Osteoporose, høyt blodtrykk, arteriosklerose, degenerative nevrologiske sykdommer, diabetes mellitus, enkelte former for muskeldystrofi og kolorektal karsinom.

 

«Når kalsiumtilførselen er utilstrekkelig, forverrer det absorberte fluoridet dette ved å binde seg til kalsium i kroppen, noe som fører til at det ioniske kalsiuminnholdet reduseres[7]. Fluor stimulerer dermed direkte eller indirekte biskjoldbruskkjertlene og forårsaker sekundær hyperparatyreoidisme som fører til bentap[19]. Sekundær hyperparatyreoidisme kan bidra til en rekke sykdommer som osteoporose, høyt blodtrykk, arteriosklerose, degenerative nevrologiske sykdommer, diabetes mellitus, enkelte former for muskeldystrofi og kolorektal karsinom[20]. Fluor er en risikofaktor for utvikling av fedme og diabetes[20].[21]»*

 

 

Jeg anbefaler å se denne videoen av Dr. Jack Kruse om fluor.

 

 

Symptomer på for mye fluor i kroppen:

 

 

-Fremskyndet aldring
-Dysfunksjon i immunsystemet
-Kompromittert kollagensyntese
-Bruskproblemer
-Benete utvekster i ryggraden
-«Låsninger» i leddene
-Høyt/lavt stoffskifte
-Brune flekker på tennene.
 
 
___________________________________________________________
 

 Weston A.Price   var en tannlege som praktiserte i Ohio på begynnelsen av -1900 tallet oppdaget at den dårlige munnhelse ofte gjenspeilte pasientens egen helse. Han begynte å reise rundt i verden og undersøkte urfolk og isolerte folkegrupper. Det han fant, var rette, sterke hvite tenner, de hadde sterke, friske kropper og var motstandsdyktige mot sykdom. Kostholdet var næringsrikt og tradisjonelt.

I dag har vi hull i tennene og for små kjever. Altfor mange barn får tannreguleringer og trekker tenner som det ikke er plass til. Det er helt vanlig å få rotfyllinger og betennelser, periodontitt/lange tannhalser.

Det er kostholdet vårt vi må korrigere. Ikke tilføre fluor.

 Les gjerne denne gode artikkelen fra  Weston A. PriceFoundationom fluor og tannhelse.

 

God tannhelse kommer innenfra med et råvårebasert kosthold uten for mye karbohydrater, stress, og toksiner, pluss nok vann og mineraler. 

 ___________________________________________________________

Darko Velcek om vår personlige hygiene, inkludert fluor:

 

Ingredients like the triclosan, dioxin, polyphenols, fluoride, and other toxic stuff should never be part of anything that we put in or into our bodies.

https://darkovelcek.wordpress.com/2019/10/12/is-personal-hygiene-killing-us/ 

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her