Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Faste. En vei til god helse og avgiftning av kroppen.

autofagi faste helbrede Jun 20, 2024
 

 

Faste er å avstå fra mat i en periode på mer enn 24 timer.

 

En faste vil fremskynde avgiftning, rensing og helbredelse av kroppens celler når du bruker plasma/elektrolytter som drikke underveis, og du vil skylle ut avfallsstoffer og toksiner fra kroppen  via nyrene.

I en vanlig faste vil en drikke vann, grønnsaksjuice eller fruktjuice. Det finnes også en form for faste som kalles tørrfaste, der en avstår fra all drikke.

 

Det finnes utallige måter å gjennomføre en faste på. Noen gjør en faste én dag i uka, andre faster 3 dager, eller 3 uker.

 

En populær metode som ikke er faste, men som er en mer riktig måte for kroppen å spise på, er å ikke ha noen måltider i f.eks 20 av døgnets timer, og spise innenfor de resterende 4 timene. Det gir fordøyelsessystemet en god pause, og muligheten til å reparere og fordøye maten skikkelig.

 

 

Elektrolytter gir mange flere helsefordeler i en faste, enn når du drikker rent vann. 

 

Uraffinert havsalt og strukturert vann gir cellene et høyt spenningspotensiale, mye energi og evnen til å avgifte og sirkulere næring i kroppen. 

 

En faste blir mye mer effektiv ved bruke av plasma/elektrolytter fordi kroppen avgiftes mye mer efektivt. Det er fordi vi trenger væske i cellene. Natrium sammen med kalium slipper vann inn i cellene i en prosess som heter natrium/kalium-pumpen.

 

I en faste med plasma, vil kroppen føles ofte oppblåst og full av gass selv om en ikke spiser. Mange toksiner er knyttet til emosjonell energi. De emosjonelle organene er leveren, bukspyttkjertelen og nyrene og det gjør at vi kan føle oss oppblåste.

Siden havsalt inneholder alle mineraler og sporstoffer som har energi i form av ioner, vil ionene lade vannet og cellene som må renses, slik at de kan avgiftes. I fordøyelsen vår vil dette komme ut i form av diaré og gasser.

 

En viktig faktor i en faste er at du ikke bør drikke rent vann i store mengder.

Kroppen må alltid holde en likevekt og det gjelder spesielt elektrolyttnivået vårt. Stort vanninntak vil forårsake en ubalanse som gjør at at nyrene må regulerer vannmengden. Da vil likevekten mellom vann, salter og mineraler gjenopprettes,

Vi urinerer ut det meste av vannet som er drukket. Kroppen vår kan ikke nyttiggjøre seg vannet fullt ut, fordi vannet må være bundet til natrium for å komme inn i cellene.

Alle cellene i kroppen vår lager energien vi bruker. For å kunne lage denne energien må de ha nok vann og de må ha nok salter/mineraler. Grunnen til det, er at vann løser opp og frakter alle stoffer i kroppen og vannet må bindes til salter/mineraler som danner et elektrisk spenningspotensiale/spenning i cellemembranen vår og lager energi vi kan bruke i kroppen.

 

Når energien produseres, vil det dannes litt avfall underveis som cellene må kvitte seg med for å ikke bli sure/ få lav PH. Alt vi spiser/påfører/stresser med, vil også danne avfallsstoffer i kroppen og gir lav PH. Kroppen må kvitte seg med dette i tillegg.

 

For å bli kvitt avfall og toksiner, må vi ha nok salt i kroppen.

For å kunne kvitte seg med avfallsstoffene, må kroppen og cellene ha nok elektrolyttvæske. Natriumet/saltet i elektrolyttene er ansvarlige for å holde riktig PH i cellene våre. Elektrolytter/plasma hydrerer cellene slik at spenningen i cellemembranen blir høy og de inneholder nok plasma/væske for å kunne avgifte og sirkulere næringsstoffer. Det gjør at cellene våre fungerer optimalt.

Vi kan tilføre kroppen en  perfekt elektrolyttvæske ved å drikke plasma som er: Uraffinert mineralrikt havsalt og strukturert vann. I et riktig forhold, vil dette være nær identisk til vår elektrolyttvæske. (7 gram havsalt til 1 liter vann).

Når en drikker elektrolytter fra uraffinert og mineralrikt havsalt vil cellene bruke væskens mineraler og spesielt natriumet til å rengjøre cellene og få skylt ut avfallsstoffene, og tilføre den elektriske spenningen som er nødvendig for at cellene skal kunne fungere optimalt.

 

 

Det er mye enklere å faste når du starter noen dager etter at du har redusert mengden karbohydrater du spiser. Hvorfor?

 

Å spise mye karbohydrater får blodsukkeret til å svinge. Når en faster får ikke kroppen glukose som den kan bruke som energi. Det blir en bråstopp på energinivået fordi kroppen enda ikke bruker fett til energi, og da vil blodsukkeret synke til bunns. Det er krevende for en som spiser mye karbohydrater daglig å gå rett på faste uten forberedelse, og bør unngås.

En bør bruke noen dager på å redusere karbohydratene en spiser, og det samme med kaffe og te med koffein. Likevel kan det bli en litt tøff start med hodepine, stor sultfølelse og energimangel.  

Når fasten starter, vil cellene be om glukose/sukker i 24 timer før de skjønner at det ikke kommer mer sukker. Da begynner cellene å aktivere flere mitokondrier som kan produsere tilstrekkelig mengde energi ved hjelp av fett. Klarer en å faste i 3 dager/72 timer, vil cellen ha aktivert maksimalt antall mitokondrier og bruker nå fett som energi i stedet for sukker.

 

 

Autofagi

Hva er autofagi?*

 

En celle er ikke bare et lite væskefylt hulrom, men er et helt lite univers, som inneholder en liten fabrikk. og her må det fungere for at vi skal kunne ha god helse. Alle celler inneholder dette: *

 

  • inneholder arvemateriale i form av DNA
  • har evnen til å danne nye celler gjennom celledeling
  • har metabolisme og kan omdanne sukker, proteiner og fett til energi i form av ATP
  • kan lage sine egne proteiner basert på informasjon i arvematerialet
  • kan kommunisere med omgivelsene og respondere på endringer i miljø
  • kan ta opp næring fra omgivelsene og kvitte seg med avfallsstoffer 

 

Autofagi betyr "selvspising" og er cellenes måte å ta vare på miljøet inne cellen, og fjerne de delene  som ikke fungerer optimalt eller som er ødelagte. Autofagi øker under fravær av næringsstoffer/sult/faste.

Derfor er faste en veldig god vei til å "rydde opp i kroppen" og resette seg på.

Når en starter en faste vil leverens glykogenlagre
tømmes, glukosenivået forblir lavt i kroppen, og kroppen begynner å bruke fett som energi.

Fettvevet begynner å frigjør fettsyrer som omdannes i leveren til ketonlegemer. Disse frigjøres til blodet og blir til kroppens energikilde.

Overgangen fra forbrenning av glukose/sukker, til å forbrenne fettsyrer og bruke ketoner som energi, setter i gang flere cellulære og molekylære reguleringer som forbedrer kroppens ytelse og hjernens kognitive evner.
Det øker samtidig motstandskraft mot stress, sykdom og skader under
lengre fasteperioder. 

 

 

Hvem bør ikke faste?

 

- En person med veldig lite kroppsfett, bør avstå fra faste da det vil forårsake at kroppen må få energi fra å forbrenne muskler i stedet for fett.

- Gravide, ammende og barn.

- Kronisk syke mennesker og eldre mennesker er toksiske og bør alltid avgifte gradvis, før de vurder en faste. 

- Bruker du medisiner bør du ikke faste uten å ha avklart det med lege.

- Personer med spiseforstyrrelser.

- Har du høyt blodtrykk og drikker mye, vil trykket på blodårene øke. Dette kan bli en farlig belastning på hjertet, og må gjøre en faste under veiledning.

- Personer med ødemer må gjøre en faste under veiledning.

 

For å få fullt utbytte kan du faste 72 timer/ 3 døgn. Da vil kroppen ha ryddet godt opp og du vil kjenne og erfare at kroppen har fått avgiftet og ryddet opp. 

 

Hvordan gjennomføre en faste?

 

Om du ønsker å avgifte kroppen gjør du som følger:

Spiser du karbohydrater til vanlig, bruk noen dager på å regulere ned slik at du ikke går på en skikkelig smell med et plutselig lavt blodsukker. Fjern kaffe og te, reseptfrie medikamenter og alkohol samtidig. Spis gjerne små og enkle måltider, 2-3 daglig et par dager før fasten.

Under faste, drikk kun plasma, 3-4 liter daglig. Mengden kan justeres både opp og ned. Mengden havsalt også. Her vil det kanskje være behov for veiledning om kroppen er veldig toksisk.

Når du bryter fasten, spis litt yoghurt naturell og gjerne et par rå eggeplommer. Senere kan du spise Shaken som anbefales, eller litt spekeskinke, veldig lett stekt kjøtt eller litt lettstekt fisk.

Lengden på fasten bestemmer du selv. For heling av kroppen, vil 7-10 dager være nok for flere.

 

Faste er den raskeste måten å justere kroppens genetiske uttrykk på, og når det kombineres med inntak av vann og havsalt, fremmer det den beste helbredelsen og hydreringen på cellenivå. 

 

Se denne informative videoen av Darko Velcek om fasting

 

For de som ønsker å sette seg inn i detaljene rundt fastes virkning på kropp og hjerne:

«Fastens helsebringende effekter og hvordan disse
kan forklares på det biokjemiske plan»*

 

 

 

https://sml.snl.no/autofagi

*https://snl.no/celle

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her