Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

En må ikke alltid være tilgjengelig.

forventninger gabor matè leve livet ta en pause Apr 11, 2024
 

 

 

 

 

Prioriteringer

Å leve sitt eget liv, på egne premisser

 

Jeg er så heldig at jeg jobber med det jeg elsker å gjøre hver dag. Jeg veileder andre mennesker til en bedre helse, jeg formidler min kunnskap og erfaring gjennom bloggen min, samtidig som jeg utdanner meg og lærer stadig mer. Det har vært et riktig valg og en viktig prioritering for meg i mitt liv.

 

Denne uka har jeg prøvd å skrive en artikkel i "Fra Hav til HelseBloggen" og får det ikke helt til. Jeg har nok av temaer å skrive om, men fordi livet byr på andre og viktige ting som jeg ønsker å prioritere, velger jeg å ta en pause og sette av tid til å gjøre nettopp det. I påsken valgte vi å være sammen med noen av barnebarna våre. Da blir andre ting prioritert bort.

 

Nå er det Alfred som er grunnen til at jeg bevisst har et lavere tempo en stund. Han er en 9 uker gammel Golden Retriver, og er en baby en stund til.  Vi har valgt å få ham inn i livet vårt og han er til stor glede. Vi ønsker å bli kjent med ham, være rundt ham og gi han en god start. Det er godt å ha en hund i huset igjen etter at hunden vår Uma, døde i fjør.

 

 

Da jeg satt og prøvde å skrive ukens bloggartikkel, hyppig avbrutt av Alfred som må ut og tisse veldig ofte, (og ofte ikke rekker ut heller: )) kom jeg over denne videoen av Gabor Maté på Instagram, der han sa at om han kunne gjøre ting om igjen, ville han ha prioritert lek og glede fremfor å la andres forventninger styre ham.

 
“If I were to choose to live my life over again, I wouldn’t live it in this way.” Dr. Gabor Maté

Many of us spend so long searching for validation from others, that we can forget to enjoy the simple (and hugely important!) pleasures in life."
 

 

Det Gabor Matè sier, er veldig viktig. Vi mennesker glemmer ofte å leve i pakt med oss selv, men styres av hva andre forventer.  Da lever vi livet slik at andre blir fornøyd, og vi mister oss selv på veien. Vi velger å være i den "voksne" rollen og velger bort lek og glede, samhørighet og å være i kontakt med den vi egentlig er inni oss. Det er viktig å finne årsaken til at vi lar oss styre.

 

Derfor handler ukens blogginnlegg om hvor viktig det er å velge hvordan en lever sitt eget liv, og å ta nok pauser for å leke, leve eller ikke gjøre noe, uten å tenke på hva andre mener om det, eller å få dårlig samvittighet.

 

Det viktigste for meg nå, er å være i gleden ved å få Alfred, og bevisst bruke mindre tid på sosiale medier og bloggen min et par uker. Denne starten med ham får vi bare èn gang. 

 

 

Har du noe du ønsker å prioritere mer? Noe du kjenner er viktig for deg, men at det stadig velges bort til fordel for andre ting eller andres forventninger?

 

 

Kutt ned på TV, shopping, eller andre ting som føles meningsløse og som stjeler av din verdifulle tid. 

Du vil aldri angre på at du går glipp av tidstyvene.

Alle disse "greiene" flyter av gårde uten at du merker at du har tapt noe mens du gjorde det som virkelig er viktig for deg.

 

Sosiale medier

 

Om en er styrt av andres forventninger er sosiale medier veldig krevende. Om vi sammenligner oss med alle andre, og gjør det en tror andre forventer,  vil en alltid komme til kort. Det vi gjør vil aldri være nok, og det handler om at en ikke tør å være seg selv.

 

 

Det vi mennesker ofte angrer på, er:

 

- å ikke være tro mot oss selv

- la andres meninger styre valgene våre

- angre på tiden vi ikke brukte på de menneskene vi er glade i og det vi virkelig ønsket å bruke tiden vår på 

- anger for at en ikke torde å velge å være seg selv, velge annerledes eller mene annerledes           

- angre på at en har tatt de minst viktige tingene i livet alt for alvorlig på bekostning av de tingene som virkelig viktige.

 

De som er glad i deg eller interessert i det du gjør, verdsetter hva du står for, og venter på deg om du tar en pause. De som ikke venter, har funnet noe annet de mener er viktigere. Det er også viktig læring.

 

Ha en nydelig uke på vei inn i våren!

 

 

 

 

 
 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her