Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Avgiftning og detox. Utallige muligheter, eller trenger vi bare èn metode?

avgifte mineraler uraffinert havsalt Mar 07, 2024
 

 

 

Alle vil ha godt av å avgifte kroppen. Hvorfor?

 

Alle trenger å drikke vann, og alle trenger mineraler, salter og sporstoffer. I dag er det slik at belastningen på kroppen er så stor, at avfallsstoffer hopes opp i kroppen, og kroppen klarer ikke å kvitte seg med det på en god måte. Vi blir ikke syke, men toksiske.

Elektrolytter/plasma er kroppens byggesteiner og kroppen lager ikke sine egne mineraler. Vi må da få disse på andre måter. Siden maten vår de siste 120 år har blitt stadig mer næringsfattig, er inntak av alle mineralene samtidig viktig, fordi de jobber i et samspill og ikke alene hver for seg, akkurat som med vitaminene.

 

Selvhjelpsmetoden/SelHealersProtocol er for alle, og en kan gjøre så mye eller så lite en ønsker. Kroppen vil ha utbytte av å få tilført vann og mineraler uansett.

Det riktige samspillet mellom mineraler, salter og sporstoffer finner vi kun i uraffinert mineralrikt havsalt.

En pekepinn på hva som er riktig, er at vi vet at friske celler i kroppen vår er den største forutsetningen vi har for å ha god helse.

De må være hydrerte og ha nok salter/mineraler for at natrium/kalium-pumpen som renser cellen og tar inn næringsstoffer, skal kunne fungere optimalt, og for at den elektriske spenningen i cellemembranen blir i stand til å kommunisere effektivt med andre celler.

 

Selvhjelpsmetoden/SHP hjelper alle cellene i kroppen, og selvreguleringsmekanismen regulerer de cellene som trenger det.

 

Selvhjelpsmetoden/SHP kan brukes som en kur, men utgangspunktet er å ta hele kroppen i gjennom en skånsom avgiftning over tid. En starter med å hydrere kroppen med plasma over en lengre periode (uker/måneder) og samtidig optimalisere kostholdet. Slik kan kroppen justere seg på en mer skånsom måte. Samtidig lærer en kroppens reaksjoner å kjenne og får laget nye og varige vaner over tid.

Kroppen vil underveis kunne vise symptomer på avgiftning. En kan få hodepine, forkjølelse, muskelverk, kvalme, fryse, bli sliten og sove litt mer. Det viser at kroppen jobber, og da hjelper vi kroppen med å drikke mer plasma slik at den kvitter seg med avfallet.

 

 

Mange avgifter kroppen ved å faste. Det anbefaler jeg kun under veiledning, eller om en ikke har helseproblemer og har gode kunnskaper om kroppens reaksjoner under en faste og avgiftning, et veldig rent kosthold, og spiser lite karbohydrater. 

 

For de som er vant til å faste vil det å drikke plasma i stedet for vann kjennes bra for kroppen. En blir ikke energitom eller sliten, men tilfører kroppens essensielle byggesteiner som salter og mineraler til kroppe,  uten å bryte fasten. På den måten tapper en ikke kroppen for viktige mineraler under en lang faste.

Når en avgifter kroppen under en faste, vil det være veldig viktig at kroppen vår får nok væske i form av plasma,  slik at nyrene får nok væske til å klare å fjerne avfallsstoffene og toksiner i kroppen gjennom urinen. På den måten hoper ikke disse stoffene seg opp i kroppen fordi vi ikke blir kvitt dem raskt nok. Hopes avfallsstoffene opp, får vi sterke symptomer som oppkast, diare, muskelsmerter, feber og vi kan føle oss veldig dårlige. Det bør unngås, og kan dempes kraftig ved å drikke nok plasma.

 

 

Vi avgifter hele kroppen og alle cellene ved å drikke plasma daglig.

 

Alle toksiner og avfallsstoffer blir gradvis renset ut av kroppen ved å drikke plasma hver dag.  Om en er syk, bør en etterhvert i tillegg gjøre en daglig rensing med plasma hver morgen for å få muligheten til rense cellene skikkelig for toksiner og avfallsstoffer. Blodet hydreres og oksygenet tas lettere opp i en hydrert kropp. Det fører også til mindre smerter.

 

Hvordan gjør vi en skånsom avgiftning?

 

Vi starter med å drikke det vi kaller plasma/elektrolytter for å øke spenningen i cellene og gjøre dem i stand til å avgifte seg. Den osmotiske pumpen i cellene er bl.a. avhengige av kalium og natrium for å få dette til.

Plasma er elektrolytter laget av 1 liter strukturert vann, og 7 gram (1 stor ts) uraffinert mineralrikt havsalt. Celtic, Danival, Le Paludier er gode valg.

Strukturert vann er vann som har energi og liv. Du kan sende vannet positive tanker, velsigne det eller kjøpe en vortex-kran.

Vannet drikkes temperert. 1,5-2 liter daglig er målet.

 

 

Hvorfor gir det god helse å drikke plasma/elektrolytter? 

 

Cellene våre kommuniserer ved hjelp av elektriske signaler. Vann leder de elektriske signalene, og ionene i saltene og mineralene skaper elektrisiteten og polariteten som holder alle overflater i kroppen fra hverandre slik at de ikke klistrer seg sammen.

Cellene trenger væske og de trenger mineraler. Det er det vi kaller elektrolytter og de er livsviktige. Det er en rekke salter og sporstoffer, (makro og mikromineraler) som arbeider sammen for å hydrere cellene slik at de kan klare å avgifte, ta inn næringsstoffer og har en høy nok spenning og polaritet slik at celle og -kroppsfunksjonene blir optimale.

 

Et godt kosthold er et enkelt kosthold.

 

Det bør bestå av gode og rene gjerne lokale råvarer, ingen stivelse og sukker, ha nok mettet fett, ingen plante/frøoljer (unntaket er kokosolje og olivenolje) være skånsomt varmebehandlet og laget fra bunnen av.

Inntaket av stivelse, sukker og karbohydrater bør være minimalt, da disse vil ha en stor innvirkning på cellehelsen vår. Disse sukkertypene påvirker insulinet vår, og for mye over lang tid, vil gi oss store helseproblemer som diabetes 2 og metabolsk syndrom. I tillegg forbruker karbohydrater mengder med mineraler som ellers er kroppens og skjelettets byggesteiner.

  

 

Darko Velcek om om kunnskap, sykdom og cellehelse.

"I dag lærer vi at all medisinkunnskap er rettet mot å lindre symptomer som ubehag og smerte, men ikke mot hovedproblemet og definitivt ikke mot å kurere årsaken. Hvorfor er det slik?

Kroppen vår består av billioner av celler. Hver celle er en individuell organisme som har sine behov, sin lykke og sin sorg på samme måte som oss. Disse cellene kommuniserer og samarbeider og fungerer som én enhet, noe som gjør oss i stand til å leve. Hvis cellene er lykkelige og friske, vil vi også være det.

Faktisk blir vi syke bare fordi noen celler ikke fungerer som de skal. Er det ikke da logisk at vi må forstå cellene våre for å forstå sykdommen? 

Nesten 80 % av kroppen vår består av vann. Vann er et ekstremt komplekst grunnstoff med unike egenskaper, og det er en flytende krystall med hukommelse. Vannets funksjon i kroppen og i cellene våre er mangfoldig og avgjørende. Vi lærer ingenting om vannets fantastiske egenskaper.

Kommunikasjonen mellom cellene våre og mellom hjernen og organene skjer hovedsakelig gjennom lys og elektromagnetiske impulser. Vi er avhengige av vårt elektromagnetiske potensial.

Cellene våre er elektromagnetisk lagdelte, og det samme er organene våre. De har en polaritet for at alle overflatene i kroppen skal kunne skilles fra hverandre.  Hvor mye lærer vi om hvor viktig det er at cellenes polaritet og høy nok spenning er avgjørende for god helse?

Gjennom artiklene mine vil jeg kaste lys over helse og sykdommer og forklare i klartekst hvordan man kan gjenvinne helsen. Ingen leger eller remedier av noe slag er involvert. Mysteriet med helse er patentert i cellene våre, og bare de kan kurere seg selv og dermed kroppen vår.

Hvorfor blir vi syke?

Etter hvert som vi har beveget oss bort fra naturen og skapt vår nye verden av betong og stål, har vi måttet tilpasse oss en ny måte å leve og forsørge oss på. I jakten på billigere og mer holdbare matvarer begynte vi å modifisere dem. Etter hvert som næringsmiddelindustrien vokste, økte også dens makt. Søken etter kvalitet ble erstattet med søken etter profitt, slik det skjer i alle typer industrier. Dessverre for oss ble denne grådigheten etter penger og makt også dypt forankret i den farmasøytiske og medisinske industrien.

Maten vår har blitt mer og mer giftig. Det samme gjelder vannforsyningen og miljøet som helhet, og alt kan lett korrigeres og forebygges, men først må vi være klar over disse fakta.

Vi leger er feilutdannet, og uten at vi er klar over det, sprer vi feilinformasjon til allmennheten. For å kunne forstå hva som er galt med medisinen, måtte jeg se bort fra kunnskapen min og utdanne meg selv på nytt."

 

Selvhjelpsmetoden/ SelfHealersProtocol er en metode som baseres helt på naturlig mat, gode råvarer, hovedsakelig animalsk basert for de som er i en helbredsfase, og for de som har god helse, kommer frisk frukt og rå/lett varmebehandlede grønnsaker i tillegg.

Velger du å spise "vanlig" vil du likevel ha utbytte av å hydrere kroppen med plasma/elektrolytter da du hjelper kroppen med å tilføre elektrolytter som hjelper med avgiftning og hydrering av kroppen.

 

Metoden har fokus på å avgifte cellene og kroppen vår. For å få det helt optimalt bør en spise så rent som mulig i avgiftning og tilhelingsfasen, men denne metoden er også en måte å leve på. Å gå tilbake til et "normalt" vestlig kosthold fungerer ikke, fordi kostholdet er så ubalansert at symptomer på sykdom raskt vil dukke opp igjen. Det viser også hvor feil kostholdet vårt har blitt, og hvor langt vi har fjernet oss fra de naturlige råvarene og kostholdet vi opprinnelig bør basere maten vår på.

Det blir ikke brukt noen for for kosttilskudd, medisinske urter eller krydder under tilhelingsfasen. Cellene våre oppfatter disse stoffene som toksiske og cellemembranen "stenger" av akkurat som den gjør når det er for mye insulin i blodet. Medisinske urter har sin plass i hvordan vi ivaretar helsen vår, men ikke i tilhelingsfasen der kroppens selvreguleringsmekanisme og osmotiske pumpe igjen skal få lov til å fungere slik at vi kan gjenvinne god helse.

Alkohol, reseptfrie medikamenter, kaffe og te bør unngås både under og etter tilhelingsfasen. 

 

Å ta stilling til at det er så mye av det vi omgir oss med som påvirker helsen vår negativt, er ganske overveldende, og da er det lett å gi opp, 
Ved å abonnere på Selvhjelpsportalen får du hjelp til å finne veien tilbake til energi, bli kvitt smerter og få en bedre helse. Du kan også bestille veiledning her.

Du kan også bli medlem i den private FB-gruppen for å prate med andre som bruker protokollen, og få tips og råd.

Det er ingen som kan gjøre alt på en gang, men alle kan gjøre litt over tid.

 

  

 
 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

  • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
  • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
  • Oppskrifter
  • Lære å avgifte kroppen skånsomt
  • Jevnlige oppdateringer
  • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
  • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

     

     
  • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her